Cultura i Espectacles

La marató més fantàstica

Ja està tot a punt per a Les 12h Fantàstiques del Cinema Catalunya. La marató inclou pel·lícules de culte com “Los Goonies”, “Alien” o “El Resplandor”

Els amants del cinema fantàstic ja poden preparar les crispetes per viure una nova marató amb filmografia de culte. El Cinema Catalunya escalfa motors per a la tercera edició de Les 12h Fantàstiques, una proposta que convida a submergir-se en el gènere fantàstic en una sessió contínua de 6 films. Serà el 22 d’octubre, de les 12 hores fins passada la mitjanit.

El cartell d’aquesta edició està pensat per a cinèfils, però sobretot per a tots els amants del cinema, tinguin l’edat que tinguin. De fet, la marató començarà a migdia amb la projecció de “Los Goonies”, un clàssic dels 80 per a tota la família. I continuarà amb “Malnazidos”, el còmic “thriller” de terror dirigit per Javier Ruiz Caldera que va inaugurar el Festival de Cinema de Sitges l’any 2020 i que s’ha estrenat aquest 2022. La pel·lícula, que protagonitzen els zombis més delirants, té segell local: el coprotagonista és l’actor egarenc Manel Llunell, que interpreta Decruz, un soldat franquista, i bona part de l’equip són professionals de l’Escac.

El cartell de Les 12h Fantàstiques del Cinema Catalunya el completen la nova versió de “Dune”, de Denis Villeneuve (2021), i el clàssic “El Resplandor”, de Stanley Kubrick (1980), que es projectarà en versió original subtitulada. És un dels plats forts del festival. Un “thriller” psicològic d’alt voltatge protagonitzat per un Jack Nicholson que farà tremolar la platea de la sala gran del Catalunya.

La cinquena pel·lícula de la marató fantàstica és “Alien. El octavo pasajero”. i la sisena està en mans de l’audiència. Es decidirà per votació popular entre tres propostes i hi ha temps per votar fins al dia 18 de setembre.
El Cinema Catalunya i la Terrassa City of Film, organitzadors de “Les 12 h Fantàstiques”, proposen tres pel·lícules per completar la cartellera: la primera entrega de “Los Critters” (1986), una saga de culte; la pel·lícula de sèrie B “Braindead”, el debut de Peter Jackson, director d’“El senyor dels anells”; i el film de terror “Re-Animator”, dirigit l’any 1985 per Stuart Gordon.

A banda dels cinc films, el públic escollirà el sisè d’entre tres propostes

“El públic té tres setmanes encara per votar, fins al diumenge 18 de setembre –comenta Ramon Vilajosana, tècnic en programació del Cinema Catalunya–. El dia 19 s’anunciarà la pel·lícula que completa el cartell de sis”.

Abonaments

La venda d’entrades per a la marató “fantàstica” ja ha començat. Fins al dia 30 de setembre es poden comprar abonaments a 21 euros que donen dret a veure les sis pel·lícules, amb un estalvi de 3 euros sobre el preu posterior, que serà de 24 euros. Vilajosana recorda que l’audiència pot veure i viure tota la marató o bé escollir una o diverses pel·lícules, a un preu de 6 euros cadascuna. La venda d’abonaments “està registrant un bon ritme” i en aquest moment ja se n’han venut 50. Els abonaments es poden adquirir a la taquilla del Cinema Catalunya o bé a través del seu web.

Els compradors dels abonaments entren al sorteig d’una sessió de tatuatges, un any d’entrada lliure al Catalunya, una samarreta de Les 12h Fantàstiques i un xec per gastar als comerços de Terrassa Centre.

Una experiència immersiva

Els espectadors de Les 12h Fantàstiques viuran dissabte 22 d’octubre una experiència immersiva al Cinema Catalunya, on la marató estarà amenitzada amb personatges de la filmografia fantàstica que recorreran la sala i “amb un grapat de sorpreses”. El dissabte 15 d’octubre, una setmana abans de Les 12h Fantàstiques, la Plaça Vella acollirà la presentació de la marató cinematogràfica. Serà una jornada de promoció amb la col·laboració de Terrassa Film Office, en la que es programen diverses activitats participatives, amb personatges fantàstics i una sessió de contacontes per als més petits.

La marató més fantàstica
To Top