Esports

Simo, el talent terrassenc que il·lusiona a l’espanyolisme

Amb 17 anys s’ha convertit en la sensació de la pretemporada del primer equip de l’Espanyol

Simo, a la dreta, en una acció del partit de pretemporada contra el Lille /RCD Espanyol

El futbol terrassenc ha donat en els darrers anys un bon grapat de futbolistes que han debutat a la Primera Divisió, amb trajectòries més o menys llargues a la màxima categoria. Àlex Gallar, Álex López, Dani Cárdenas, Mika Mármol o el matadeperenc Riqui Puig has tastat els camps de la Lliga de les Estrelles i han escrit capítols importants del futbol local. El pròxim a arribar podria ser el defensa central de l’Espanyol Wassim Keddari Boulig, conegut futbolísticament com a Simo. Aquest jugador terrassenc de 17 anys, sorgit també dels equips formatius del Jabac (una característica comú en aquest grup de futbolistes) s’ha convertit en una de les sensacions de la pretemporada del primer equip blanc-i-blau i sembla disposat a guanyar-se un lloc a la plantilla de Diego Martínez, malgrat que encara està en edat juvenil.

Simo va néixer a Terrassa el 3 de febrer de 2005. La seva família és d’origen algerià i va jugar en els equips formatius del Jabac fins que va finalitzar el primer any d’aleví. Ja destacava per les seves extraordinàries condicions i l’Espanyol el va incorporar al seu planter per formar part de l’aleví “A” de l’entitat. La seva trajectòria a la ciutat esportiva Dani Jarque ha estat extraordinària i l’any passat els dirigents del club li van ampliar el contracte per 5 anys, coneixedors que era una de les promeses més fermes dels equips formatius. De fet, les seves grans condicions l’han situat a les agendes d’alguns dels principals clubs del continent, que veuen en ell un dels centrals joves amb major projecció en l’escenari internacional. La seva irrupció ara al primer equip podria fer que l’Espanyol blindés el seu futur per no perdre una de les joies del seu planter.

“Té un nivell altíssim i un futur molt brillant”, va dir d’ell el seu company al primer equip Sergi Gómez després d’un dels partits de pretemporada en els quals Simo ha destacat per sobre de la mitja. Si inicialment el seu nom era un més entre els jugadors de la pedrera reclamats per l’stage de pretemporada, el protagonisme que s’ha guanyat amb les seves actuacions l’ha situat en primera línia de l’aparador mediàtic.

Simo ha disputat quatre partits de pretemporada amb l’Espanyol, dos d’ells complets contra Las Palmas i Lille. En el darrer compromís amb el Linense va ser alineat per espai de 24 minuts. La temporada anterior ja va fer un salt qualitatiu notable, passant a jugar amb l’Espanyol “B” en un total de sis partits a Segona Divisió RFEF quan només tenia 16 anys. La seva gran progressió va cridar també l’atenció del seleccionador espanyol sub-17, Julen Guerrero, que el va incloure en la llista de convocats per a participar en l’Europeu de la categoria en el qual Espanya va ser eliminada en els quarts de final. També va participar en el torneig de l’Algarve, en el qual Espanya va obtenir el títol. Simo ha estat internacional espanyol sub-17 en 11 oportunitats. També ha intervingut en dues ocasions amb la selecció algeriana sub-18.

El futbolista egarenc té unes condicions físiques ideals (fa 1,88 metres d’alçada), però és en l’aspecte tècnic on brilla més. És un defensa contundent, amb una gran seguretat en les seves accions i una actitud impròpia de la seva edat. Una de les seves millors virtuts és el desplaçament en llarg. Malgrat la seva joventut, a l’entorn de l’Espanyol ja es parla d’ell com a aspirant amb serioses opcions de tenir un paper protagonista a la Primera Divisió.

To Top