Gent de Terrassa

“Ara la gent no compra quadres i no se’n posa a casa seva”

/ Nebridi Aróztegui

Rosa Maria Andrés Creus, artista i urban sketcher

“Sempre m’havia agradat pintar i l’any 1995 em vaig quedar a l’atur” i va començar a formar-se, fent classes d’aquarel·la “amb el Floreal Soriguera i l’Antoni Fernández”. Des de llavors, “he anat seguint”, diu. Està vinculada als Amics de les Arts on col·labora amb les activitats relacionades amb la pintura que duen a terme a aquesta entitat, si bé també en altres de caràcter cultural.

Fa un temps s’ha integrat amb els Urbans Sketchers i “això de dibuixar en grup m’agrada molt”. Amb el seu fill, que és dissenyador, també fa cartells i es presenten a concursos. “Vaig començar pintant en oli i després vaig passar a l’acrílic i ho vaig combinant”, assegura. Afegeix que “tot el que és art, m’agrada”.

Té clar que “de la pintura no es pot viure”. Ha fet alguna exposició individual i també “alguna de col·lectiva” i apunta que “és qüestió de moure’s”. Li va millor l’estil clàssic i no gaire l’abstracte, encara que ha pintat alguna cosa en aquesta direcció.

Lamenta que hi ha poca gent jove que s’interessi per la pintura, si més no pel que fa a les entitats. “Si dibuixes és perquè et ve de gust, no per vendre, perquè ara la gent no compra quadres i no se’n posa a casa seva”, assenyala. Professionalment, ha exercit d’auxiliar administrativa, especialment en el sector de l’ensenyament.

Entre les seves aficions destaca “anar al teatre i a caminar”, si bé també li agrada la botànica i acostuma a fer fotos a les flors. Una altra distracció és la cuina i, fins i tot, ha fet un llibre.

To Top