Opinió

17 dies per mostrar Terrassa al món

Helena Viñas Verde, Comissió de Relacions Internacionals, Projecció de la Ciutat i Turisme de Tot per Terrassa

Quan mirem tres dècades enrere, podem recordar com a Terrassa vam viure la primera part d’un somni vinculat al hockey.

La ciutat es va vestir de gala per inaugurar l’Estadi Olímpic i rebre milers d’esportistes d’arreu del món amb les seves famílies, aficionades i aficionats i, molt important, els voluntaris i les voluntàries, l’ànima d’aquells dies en què Terrassa va ser subseu olímpica en els Jocs de Barcelona 92. Els terrassencs i les terrassenques que ho vam viure ho recordem com una gran oportunitat per a la projecció de la ciutat al món.

Trenta anys després, aquell somni viu una segona part. De nou, Terrassa es vesteix de gala amb un Estadi Olímpic renovat i preparat per acollir centenars de jugadores en un gran esdeveniment com és el Mundial femení de hockey. L’esperit olímpic del 92, doncs, torna a planar a Terrassa, on es viu aquests dies una sensació de retrobament que ens fa sentir orgullosos i orgulloses de la nostra ciutat. Terrassa té una gran oportunitat per mostrar-se al món i per mostrar-se des de l’aparador de l’esport internacional.

Terrassa és i ha estat ciutat de hockey, ciutat d’esport i ciutat d’acollida. El hockey és un dels grans ambaixadors de Terrassa al món gràcies a clubs i esportistes d’elit que any rere any participen (i en moltes ocasions guanyen) en competicions de primer nivell a l’Estat i a Europa. L’Estadi Olímpic, doncs, havia d’estar a l’altura d’aquest repte i tornar a comptar amb un espai atractiu, renovat, més amable amb l’entorn i inclusiu per no deixar ningú fora.

El hockey, un esport de tradició més que centenària a Terrassa, llueix aquests dies com mai i encomana valors com el treball en equip, l’esperit de superació i el respecte. Terrassa viu i respira hoquei gràcies a l’empenta en el dia a dia de clubs com l’Atlètic Terrassa HC, el CD Terrassa, el Club Egara i el Línia 22.

Aquests dies, la ciutat compta amb una finestreta oberta al món gràcies als més de 100 mitjans de comunicació acreditats que escriuen, emeten i transmeten des de Terrassa. Quan parlem de projecció de ciutat, ens referim a això, a aprofitar en positiu elements en què excel·lim. En aquest cas, a través de l’organització d’un mundial d’hoquei que compta amb el valor afegit de projectar també un missatge feminista i d’empoderament de la dona a través de l’esport. Aquesta imatge exterior, però, no pot oblidar la repercussió que un esdeveniment com aquest Mundial aporta a la ciutat en forma d’impacte econòmic en hotels, restaurants, museus i comerços, a més de ser una molt bona oportunitat per mostrar el nostre patrimoni cultural, gastronòmic, natural i històric.

Són 17 dies de Mundial. 17 dies de promoció de la ciutat. 17 dies de projecció exterior. 17 dies en què persones de molts països ens hauran visitat i s’hauran endut una bona experiència, la imatge d’una ciutat amable i potser amistats per sempre, com cantàvem fa 30 anys als Jocs Olímpics. Aprofitem aquesta oportunitat. Convertim-nos totes i tots en ambaixadors i ambaixadores de la ciutat, demostrem el nostre compromís amb l’esport femení i reforcem la implicació de tota una ciutat capaç de transmetre el millor que podem oferir. 17 dies d’acollida, de feminisme, d’interculturalitat, de patrimoni i d’estima a l’esport. 17 dies en què la banda sonora de Terrassa ressona, més que mai, amb el so d’un estic picant una bola d’hoquei damunt d’una catifa blava.

17 dies en què Terrassa ha acollit la gran família mundial de l’hoquei. 17 dies en què Terrassa està podent mostrar-se com una ciutat oberta, participativa, dinàmica, esportiva, igualitària i creativa. 17 dies en què Terrassa està tornant a demostrar el seu potencial i la seva capacitat d’organització. 17 dies en què el llibre de la història de Terrassa haurà tornat a escriure algunes pàgines de gran valor i de foment de valors. 17 dies especials per a les esportistes, però també per al públic, per a la ciutadania, per al voluntariat i per a tothom qui ens visita.

Com a ciutat, vam deixar enrere un 2021 en què vam ser Ciutat Europea de l’Esport i vam encetar el 2022 amb l’orgull també de ser Capital Catalana de l’Esport. Amb aquest Mundial, estem demostrant que aquests reconeixements no són fruit de la casualitat i sí del compromís i de l’amor per l’esport.

Nota de l’editor: Diari de Terrassa obre les pàgines a les opinions dels grups amb representació a l’Ajuntament, que es publiquen segons ordre d’arribada.

To Top