Aquest diumenge comença la segona fase de la Copa del Món femenina de hockey a Terrassa, el tram que ha de portar la competició fins a la seva estació final el 17 de juliol. I a mig trajecte, el balanç que es fa des de l’organització és plenament positiu. La maquinària que suporta una competició tan complexa està responent a la perfecció i les dades d’assistència a l’estadi superen les previsions inicials. “Quan la Federació Internacional et diu que ho estem fent molt bé, veus que la feina feta en aquest temps ha valgut la pena”, significa Òscar Gallego, director executiu de la seu de Terrassa. “Les bases estan posades i hem fet algunes actuacions per millorar alguns aspectes, com podia ser la senyalització dels accessos o bé els horaris dels ferrocarrils de la Generalitat. Ara cal que es mantingui la línia en la segona part del campionat.”
Una de les xifres a examen és la referida a l’assistència de públic, un dels millors baròmetres per avaluar l’èxit de la convocatòria. En aquest sentit, de moment s’han venut un total de 26.500 entrades, comptant les corresponents als partits que ja s’han disputat i de les sessions que estan programades fins al final de la competició. “Estem per sobre del que esperàvem”, significa Òscar Gallego.
El que sembla garantit és el ple a la final. Ja s’han venut 4.000 entrades per aquest partit de les 6.500 aproximadament que estan a disposició del públic. Per a les semifinals, la xifra és inferior. De moment, s’han venut dues mil. I per la jornada de vuitens de final d’aquest diumenge, la venda anticipada arriba a les mil localitats. “Aquestes xifres són normals, perquè els aficionats esperaven a saber com anava la primera fase del campionat. Estem segurs que el ritme pujarà en els pròxims dies”, destaca el director executiu de la seu de Terrassa.
El partit entre les seleccions d’Espanya i Argentina, amb més de 6.600 persones a les graderies, ha estat el més seguit, no només a Terrassa sinó en el conjunt del Mundial. A Amstelveen s’ha registrat una mitjana d’espectadors més alta que a la seu terrassenca, però no s’ha superat aquesta xifra de rècord entre les dues seleccions més seguides a l’Estadi Olímpic. “Cal tenir en compte que a Amstelveen estan jugant seleccions europees que per la seva proximitat amb els Països Baixos arrosseguen públic”, explica Òscar Gallego. “Nosaltres, en aquest sentit, hem tingut menys sort perquè tenim seleccions molt llunyanes. I en els dies que no ha jugat Espanya o Argentina l’assistència ha estat menor. Això canviarà i, per exemple, les seleccions que previsiblement poden jugar les semifinals tenen capacitat per omplir l’estadi.”
“La Fan Zone està sent un gran èxit”
Òscar Gallego es mostra molt satisfet del resultat i de l’acceptació de les activitats de la Fan Zone, on s’ofereix una àmplia oferta musical després dels partits i comercial i gastronòmica al llarg d’aquestes jornades de Mundial. “Està participant no només la gent que ve al Mundial, sinó els veïns de la zona i de la resta de la ciutat que volen passar una estona agradable”, explica. “Generem un ambient molt agradable d’oci i esport que està sent molt ben valorat.” A més, en les competicions paral·leles de hockey han participat ja unes 1.200 persones i encara queden per fer-ho unes 1.300.