Festa Major

Afectacions de trànsit per la Festa Major de Terrassa

Terrassa es prepara per celebrar la seva Festa Major, que comença aquest divendres 1 de juliol. Els serveis municipals i les entitats ciutadanes implicades enllesteixen els darrers preparatius mentre la majoria dels escenaris que acolliran els espectacles s’estan acabant de bastir. Aquest dimecres a la nit començaran a aplicar-se les restriccions de trànsit necessàries per a la l’organització dels actes i per garantir la seguretat d’una festa molt participativa, amb presència massiva de persones al carrer.

Des de les 23.30 hores d’aquest dimecres a la nit, fins el dimarts, 5 de juliol, a les 6 hores, es produiran les següents afectacions a diversos carrers del municipi, tant al servei de transport públic i a la mobilitat amb vehicle privat:

Talls de carrers

La Rambla d’Ègara es tallarà aquest dimecres a la nit, a les 23.30 hores, des de la plaça del Doré fins al Centre Cultural, a l’alçada del carrer d’Arquimedes, i no es tornarà a obrir al trànsit fins a les 6 hores del dimarts, 2 de juliol. Per aquest motiu, es desviaran totes les línies i parades de bus pels carrers d’Arquimedes i de Galileu.

L’Ajuntament recomana no circular durant la Festa Major en vehicle privat pel Centre, sobretot de dijous a dilluns, i fer-ho a peu, bicicleta o transport públic. S’aconsella evitar els carrers d’Arquimedes i de Galileu i utilitzar les rondes com a itinerari alternatiu. En cas d’agafar el cotxe, es recomana trencar amb els hàbits de conducció i repensar l’itinerari per utilitzar les vies de circumval·lació i accedir per l’accés més proper a la destinació final, per valorar si els desplaçaments es poden fer a peu (podeu consultar el plànol del temps de desplaçament a peu entre diferents punts de la ciutat a www.terrassa.cat/pasapas), en bici (podeu consultar la Guia de la bibicleta a www.terrassa.cat/bicicleta) o transport públic.

Transport públic

Totes les línies d’autobús que circulen normalment per la Rambla (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L8, L9, L12 i interurbanes) es desviaran pels carrers d’Arquimedes i de Galileu a partir del dijous, dia 30 de juny, i fins al dilluns, 4 de juliol, realitzant les parades que tenen assignades en aquests carrers.

Les línies L2, L3, L4, L5, L8 i L9 oferiran servei fins a les 3 hores de la matinada el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. Divendres i dissabte, el Bus de Nit estarà en servei fins a les 5 hores de la matinada, i el diumenge la línia L9 allargarà el servei també fins a les 5 hores de la matinada per tal de donar servei a la parada més propera de la Carpa de Vallparadís (parada Arxiu Comarcal).

El dimecres, 3 de juliol, en finalitzar el castell de focs i el rom cremat, també hi haurà un servei especial de les línies L2, L3, L4, L5, L8 i L9 que sortirà de la plaça de Lluís Companys i que arribarà als barris.

Tots els serveis de transport nocturn comptaran amb el servei de parada intermèdia. Aquest servei, restringit a dones, joves menors de 16 anys, persones grans i persones amb discapacitat, ofereix la possibilitat de sol·licitar parades intermèdies, només de baixada i no de pujada, entre dues parades fixes de la ruta. La baixada s’efectuarà per la porta davantera de l’autobús, i la parada es realitzarà on, a criteri del conductor, es compleixin les condicions de seguretat més adients.

Rosario, La Casa Azul, Kiko Veneno i Doctor Prats, caps de cartell de la Festa Major

El dissabte 2 de juliol, el servei es veurà afectat amb motiu de la cursa atlètica de 19.30 a 22 hores, i les línies que circulen per la Rambla d’Ègara es desviaran per l’avinguda Àngel Sallent.

El divendres, dissabte, diumenge i dilluns, els autobusos municipals tindran horaris especials, que es poden consultar a www.tmesa.com. També es poden consultar els canvis de mobilitat durant la Festa Major a www.terrassa.cat/transit i seguir @trsmobilitat al Twitter.

Pel que fa als autobusos interurbans, totes les línies realitzaran parada a l’estació d’autobusos situada a la plaça Doré. Les línies de Terrassa-Matadepera, Terrassa- Castellbell i el Vilar circularan pels carrer d’Arquimedes i de Galileu; la N61 i N66 circularan pel carrer d’Arquimedes; i la e2 i la N64 circularan pel carrer de Galileu. Totes aquestes línies faran parada a Doré i Estació dels Catalans.

D’altra banda, la parada de taxi de la Rambla d’Ègara, entre el carrer del Doctor Cabanes i el portal de Sant Roc, es trasllada al carrer Columel·la des de les 7 hores del dijous, 30 de juny, fins a les 6 hores del dimarts, 5 de juliol. També hi ha una altra parada davant el Cap Rambla.

Aparcaments

Els aparcaments tindran restriccions d’entrada i sortida coincidint amb la realització de les activitats incloses en aquest programa que afectin, directa o indirectament, les vies d’accés i sortida dels aparcaments. S’ha establert una oferta de FàcilPk per als pàrquings de la plaça de Lluís Companys i del carrer Sant Leopold, amb tarifes reduïdes per als dies 2, 3 i 4 de juliol, de 3 euros fins a 4 hores i de 5 euros per a tot el dia.

Les persones amb mobilitat reduïda que disposin de targeta d’aparcament podran estacionar a les reserves especials dins els aparcaments públics, a la zona blava sense necessitat d’extreure tiquet i també s’habilitaran tres noves zones d’aparcament al carrer d’Indústria (3 places), carrer de Vallhonrat (3 places) i carrer de l’Infant Martí (3 places).

To Top