Terrassa

Només un 16% dels alumnes de la selectivitat es podran examinar a casa

Un total de 956 estudiants de Terrassa s’han matriculat a les proves d’accés a la universitat

La ciutat manté el tribunal a l'edifici de l'Escac-El Vapor

Compte enrere per fer les proves d’accés a la universitat (PAU) que té la primera convocatòria a Catalunya els dies 14, 15 i 16 de juny. A Terrassa s’han matriculat un total de 956 alumnes de 20 centres de secundària públics, concertats i privats. Els joves es distribuiran en tribunals situats a Terrassa, a l’edifici de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac-El Vapor) i el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Terrassa va perdre durant uns anys la seu de tribunals de la selectivitat. L’any passat es va recuperar l’espai de l’Escac-El Vapor i enguany es manté. En aquest lloc hi aniran 156 alumnes (un 16%) que provenen de l’escola Cingle (51) i de l’Institut Terrassa (101). El gruix del col·lectiu (804) haurà d’anar a les facultats del campus de la UAB perquè aquí no s’han pogut facilitar més aules donat que els centres consultats i aptes per acollir les proves també estan en període d’exàmens.

Les PAU començaran el dimarts vinent i acabaran el dijous. Seran tres dies de proves on els alumnes hauran d’enfrontar-se a una fase general obligatòria amb cinc exercicis de llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera ( a triar entre alemany, anglès, francès i italià) i història, més una matèria comunica a triar entre llatí, matemàtiques, matemàtiques aplicades a les ciències social o fonaments de les arts. Després es poden examinar també d’una fase específica de caràcter voluntari en la que poden triar tres matèries de modalitat i que puntuen per pujar la nota final.

En el dia d’avui, els alumnes podran consultar el tribunal i el lloc d’examen. Un cop fetes les proves, caldrà esperar fins al divendres 8 de juliol per saber la nota.

To Top