Espanya s’imposa per 5 a 3 a Sud-àfrica en l’estrena de l’Olímpic

El terrassenc Marc Miralles ha anotat el primer gol espanyol a l’Olímpic 30 anys després dels Jocs de Barcelona

Els internacionals, celebrant un gol aquest dissabte a l'Estadi Olímpic / LLUÍS CLOTET

Ha volgut l’atzar que l’autor del primer gol de la selecció espanyola de hockey en el seu retorn, 30 anys després, a l’Estadi Olímpic de Terrassa, hagi estat un dels sis egarencs que el seleccionador Max Caldas ha inclòs aquest dissabte a la llista de 18 jugadors per al partit d’aquesta tretzena jornada de la Pro League masculina. Una Pro League que ha fet parada a Terrassa.

Edu de Ignacio-Simó s’ha quedat fora de ka convocatòria d’aquest dissabte. Sí han jugat eks altres sis terrassencs convocats: Xavi Gispert, Marc Recasens, Joan Tarrés, Marc Miralles, Jordi Bonastre i Gerard Clapés.

L’autor del gol que quedarà per a la història d’aquest dissabte 4 de juny del 2022 ha estat el capità de la selecció, el terrassenc Marc Miralles. Ha marcat al minut 11 el primer gol d’un duel que ha acabat amb 5 a 3 i amb 15 punts per a Espanya a la classificació quan queden tres jornades per disputar, la primera d’elles diumenge a les 19 hores també contra els sudafricans, cuers del grup.

Als dos primers quarts, la selecció espanyola ha monopolitzat el joc i ha llançat fins a sis dels seus nou penals. Al minut 24, un altre terrassenc, Gerard Clapés ha fet el 2 a 0. Ha estat el més bonic del vespre: s’ha endut la bola al mig del camp i, amb gran verticalitat, ha anat superant rivals fins a batre el porter africà, Slyavuya Nolutshungu.

Homenatge a cinc olímpics

Al descans del partit, el president de la Federació Espanyola de Hockey, Santi Deó, i la directora de la seu de Terrassa del Mundial, Berta Bonastre, han entregat samarretes commemoratives a cinc internacionals que van deixar la selecció l’any passat, després dels Jocs de Tòquio. Es tracta dels terrassencs Quico Cortès (qui més partits ha jugat amb Espanya, 323), David Alegre (294 caps), Pau Quemada (293) i Roc Oliva (188) i del barceloní Miki Delàs (273).

A la represa, Jose Basterra ha fet el 3 a 0 al minut 36. A partir de llavors, els espanyols han afluixat el ritme i han permès que els homes de Garreth Ewing generessin perill, quelcom que no havien fet en els dos primers quarts. Al minut 42, Jethro Eustice ha batut Mario Garín d’stroke. I a l’inici del quart període, Taine Paton ha col.locat els sudafricans a només un gol (3-2).

Espanya, però, ha reaccionat. Un minut després, Borja Lacalle ha fet el 4 a 2 i al minut 51 Álvaro Iglesias, també de penal-córner, ha establert un tranquilitzador 5 a 2. Quan quedaven tres minuts, els visitants han fet el 5 a 3 definitiu mitjançant de nou Taine Paton.