Diners

Neix una eina per pagar en efectiu en compres en línia

Els comerç electrònic va incorporant nous mètodes de pagament. Ara, una terrassenca ha ideat amb dos companys una passarel·la que permet usar diners en metàl·lic

La terrassenca Miriam Lao és una de les tres fundadores de Livery Cash / alberto tallón

Comprar en un comerç en línia i pagar amb efectiu és possible ja a casa nostra. Ho permet la passarel·la de pagament Livery Cash, ideada, entre altres, per la terrassenca Miriam Lao. L’eina va sortir al mercat el mes de maig i la fan servir ja una desena de botigues.

“Un 40% dels compradors en comerços en línia pregunten per la possibilitat de pagar contra reemborsament”, assegura Lao, que va estudiar Ciències Empresarials a la UAB i anteriorment havia treballat en banca i en departaments de comptabilitat de multinacionals. “Però què passa? Que molta gent fa compres impulsives, el comerç ha d’enviar el paquet sense que tu li hagis pagat encara i si no ets a casa o canvies d’opinió, la botiga perd els diners que ha invertit en l’enviament i ha d’invertir també en el retorn del paquet”, prossegueix l’emprenedora terrassenca.

Livery Cash vol posar-hi solució, permetent als comerços en línia oferir la possibilitat de pagar en efectiu d’una forma més eficient i “sense riscos”. “Livery Cash apareix a la pàgina web del ‘check out’ com un mètode de pagament més. Quan el client ens selecciona i finalitza la comanda, rep un correu electrònic amb un codi de barres i la informació de pagament i té 48 hores per anar a qualsevol oficina de Correus a pagar en efectiu. Allà només ha d’esperar que li escanegin el codi i donar els diners”, explica Lao. En aquest mateix moment, el comerç rep la notificació corresponent i pot començar a preparar l’enviament. En canvi, si passades aquestes 48 hores, el client no ha efectuat el pagament, la comanda s’anul·la.

El que no incorpora Livery Cash és la possibilitat que en cas de devolució, aquesta es pugui fer també en efectiu.

Lao comparteix el projecte amb el madrileny Javier Sánchez i el mexicà Fernando Cabrera. El primer dels dos té una gran experiència en comerç electrònic i el segon s’ha encarregat de la part tecnològica. Van començar a desenvolupar Livery Cash el desembre de l’any passat, l’abril van acabar de fer la integració amb Correus, les primeres setmanes de maig van estar testejant la passarel·la i ara fa uns dies que han llançat Livery Cash al mercat. El seu model de negoci es basa en una quota mensual per comerç més una comissió per transacció.

Lao explica que el públic objectiu de Livery Cash és el d’aquelles persones no bancaritzades o sense targeta de crèdit o dèbit i gent reticent a posar les seves dades bancàries a Internet tot i que “qualsevol persona que vulgui gastar el seu efectiu” pot fer-ne ús.

“Teníem el dubte de si el client final es desplaçaria fins a Correus a pagar i estem súper contents perquè estem veient que la gent sí que hi va”, assenyala l’egarenca. De moment, de 22 comandes realitzades fins al passat dimecres, 14 s’havien completat amb el pagament a Correus.

Ampliar els punts de pagament

Els tres fundadors de Livery Cash treballen ja per ampliar la xarxa d’espais de pagament, incorporant-hi els caixers automàtics d’entitats bancàries. Han obert una ronda d’inversió d’uns 150.000 euros. A més, han entrat a l’acceleradora d’empreses emergents de Demium, que hi invertirà a través de la gestora de capital risc Demium Capital.

Lao no comparteix l’opinió d’algunes veus que apunten que els diners en efectiu desapareixeran més d’hora que tard. De fet, confia que Livery Cash sigui un “boom”.

To Top