Terrassa

La cuina, el vi i la cultura, una fusió de sensacions per al Límbic

El Límbic tindrà dissabte una paella performada

La cuina i el vi s'agermanen amb la cultura en perfecta simbiosi

Com a recomanacions, dues receptes per estimular els sentits i dos vins diferents per maridar que aporten noves percepcions

Un festival dedicat a diverses manifestacions artístiques, a la cultura com a bandera, mereix també els millors plats i els vins més adients. Fusionar la gastronomia amb el cartell d’activitats que oferirà el Límbic, en la seva primera edició, pot representar una magnífica opció. Les percepcions o les emocions que es poden derivar d’unes receptes que es tenen totes les traces artesanals, amb uns vins de qualitat excel·lent, desperten tots els sentits.

Sergi Martínez-Anglès, xef i propietari dels restaurants El Cel de les Oques i el Vapor Gastronòmic, ens proposa dues receptes que poden despertar tantes sensacions com ho fan les demostracions culturals. De primer, ens presenta un plat de primavera, un Curri de pastanagues, musclos al vapor, cansalada ibèrica i aire de romaní. “És un plat molt refrescant, per aquesta època de calor, on s’ajunten les pastanagues amb diferents espècies, com la canyella, l’anís estrella o la llet de coco”, explica. Afegeix que “els musclos són del Delta i s’obren al vapor” i subratlla que es tracta d’un “plat molt estimulant i ple de vitamines”.

Marida a la perfecció amb un Foranell Coupage 2014, un blanc de la D.O. Alella-Blanc, amb Pansa blanca, Garnatxa blanca i Picapoll, del Celler Quim Batlle com ens conta la sommelier, cap de sala i propietària també d’aquests dos restaurants, l’Imma Puigmitjà, “És un vi amb una complexitat alta, amb diferents cítrics i amb la salinitat que tenen els de la denominació d’Alella”, assegura.

De segon, el xef egarenc ens suggereix un Melós de vedella amb tòfones d’estiu vallesanes a l’estil de Can Carbonell, rescatat del “Llibre gran de la Masia de Can Carbonell”. Comenta que “s’afegeix la tòfona d’estiu” a una recepta que “és molt estimulant per les aromes que s’ajunten i se serveix amb unes cebetes glacejades”. Per aquest plat, la sommelier recomana un Vall de Molinàs 2013, negre de la D.O. Empordà, amb Garnatxa negra i Carinyena, del Celler Hugàs de Batlle. “És un vi d’autor i de caràcter, de l’Empordà, i que lliga molt amb la vedella”.

Paella performada

Al Límbic s’ha previst una paella performada, la Trans Tradició, una trobada que serà l’excusa per parlar de la tradició a través de dos projectes que es reuneixen per primera vegada, Hi haurà, alhora, acció i concert i dinar i performance, gràcies a Marc Sempere, fundador del col·lectiu “Compartir Dona Gustet” i les artistes Paula Grande i Anna Ferrer.

To Top