Terrassa

Un curt de l’Institut de Terrassa, a la selecció oficial del FIC-CAT

Es tracta de “La Gran Llei”, dirigit per Marta Sucías i Júlia de la Rosa

“La Gran Llei“, curt de la Companyia de Cinema de l’Institut de Terrassa, ha estat escollit per formar part de la selecció oficial del FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català) en la categoria de treballs escolars d’Educació Secundària.

El curtmetratge, dirigit per Marta Sucías i Júlia de la Rosa, sota la supervisió del tutor Jeremias Soler Giménez, explica la història d’una adolescent que es rebel·la contra unes normes d’origen incert en una societat distòpica. L’obra, de set minuts, compta amb les interpretacions de Laia Roy, Mario Pernalete, Carola Jordán, Txell Ramos, Andrea Playà, Noa Cervera, Berta Marante, Mar Núñez, Martina Soler, Emma Fernández.

“Quan vam començar amb el nostre projecte extraescolar, entre les primeres idees que ens van venir al cap, i que llavors semblaven impossibles, estava la d’aconseguir algun any entrar a la selecció oficial del FIC-CAT amb algun curt nostre. Doncs bé, el treball en equip, els projectes amb metodologia i estructura, l’esforç, les hores de feina, i sobretot la il·lusió, donen els seus fruits, fins i tot en uns temps tan difícils com els de la pandèmia. El nostre curt “La gran llei”, obra de tots i totes els qui la vam suar, serà al FIC CAT aquest any!”, celebren des del centre educatiu.

El FIC-CAT és l’únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana; és el certamen de referència del cinema actual rodat en català. En aquesta edició hi participen pel·lícules com “Sis dies corrents”, i “Alcarràs”, entre d’altres, i al llarg de totes les seves edicions, han passat pel festival un gran nombre de noms importants dins del món del cinema tals com Bigas Luna, Ventura Pons, Maria Molins, Judith Colell, Jaume Balagueró, Neus Ballús, entre altres.

La catorzena edició del festival es desenvoluparà entre el 4 i l’11 de juny a Roda de Berà, i s’hi realitzaran diverses activitats reacionades amb el cinema. Es projectaran 72 obres entre totes les categories: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i treball de centre educatiu.

Les projeccions es podran visionar al recinte del Teatre del Casino Municipal, espai que es convertirà en una sala de cinema durant la setmana del Festival. L’accés a totes les sessions serà gratuït i, per qüestions d’aforament, només caldrà invitació per a la inauguració i la gala de cloenda.

A la pantalla s’hi projectaran 8 llargmetratges, 22 curtmetratges, 6 documentals, 16 videoclips i 20 treballs de centres educatius, entre els de primària i els de secundària, que enguany competiran de forma independent.

El jurat determinarà les obres guanyadores de cada categoria, que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el dissabte 11 de juny.

To Top