L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut, ha programat tres taules participatives i ha creat una enquesta adreçada als joves en el marc del procés de participació al Pla Local de Joventut (PLJ), el document que recull i defineix la missió i els objectius, les línies estratègiques i els programes i accions que configuren les polítiques locals de Joventut.
El Consistori està elaborant el nou Pla, que serà vigent del 2022 al 2026, substituint l’actual, que és de 2017, i en aquest sentit, aquesta primavera s’està duent un procés participatiu per recollir les aportacions del jovent, de les entitats i dels serveis públics relacionats amb les persones joves.
El portal Participa a Terrassa ha creat un espai específic dedicat al Pla Local de Joventut on es pot seguir el desenvolupament del procés participatiu i respondre l’enquesta, adreçada a persones de 16 a 35 anys que visquin a Terrassa o que tinguin alguna vinculació amb la ciutat per estudis, feina, etc. El termini finalitza el 31 de maig.
Pel que fa a les taules participatives, la primera es va celebrar el 31 de març, amb representants d’una vintena de serveis municipals. El 3 de maig tindrà lloc la segona sessió, dedicada a professionals que treballen amb persones joves. Finalment, el 21 de maig hi haurà una sessió participativa adreçada a les entitats juvenils i a totes les persones joves que hi vulguin participar a títol individual. Aquesta trobada tindrà lloc a la Casa Baumann de les 10.30 a les 16 hores. Per participar-hi cal omplir un qüestionari.
La regidora de Joventut, Ona Martínez, ha fet una crida a la participació, tant a l’enquesta, com a la taula de treball del 21 de maig. “Perquè el Pla pugui ser realment útil és imprescindible conèixer bé els interessos, preocupacions, preferències, motivacions i inquietuds dels joves, per això convidem totes les persones de 16 a 35 anys de la ciutat a la jornada del dia 21 i per això hem creat l’enquesta, que és una opció ràpida i còmoda per fer-nos arribar informació molt valuosa. El jovent de la ciutat té molt a dir, i aquesta és una bona ocasió per fer-ho”, diu Martínez.
Un cop finalitzades la diagnosi i el procés participatiu, a partir de l’estiu començarà la redacció del document amb els objectius, línies estratègiques i accions, amb la previsió de portar el PLJ al Ple Municipal abans de final d’any.
Per a l’elaboració del pla, l’Ajuntament compta amb la col·laboració del Consell de Joves de Terrassa, que forma part de la comissió de seguiment del pla i que participarà també en l’organització de la jornada participativa del proper 21 de maig.