No perdre membres en la junta ja és un assoliment significatiu, però, a més, aconseguir més personal, i jove, no està a l’abast de molts. L’associació veïnal de Sant Pere Nord ho ha aconseguit. Ha celebrat les seves eleccions, ha renovat la seva junta i ha incorporat a la coordinació a tres joves. Entre tots han d’assumir reptes immediats i a mitjà termini que marcaran el futur del barri: la construcció del parc de la República, el projecte de la residència i els problemes de col·lapse del CAP Terrassa Nord, sense perdre de vista el dia a dia de la inseguretat ciutadana en alguns punts.
Jaume Ávalos continua al capdavant d’una de les entitats veïnals més actives de Terrassa, que se sent amb forces renovades després de l’alentiment que ha suposat en el seu funcionament, com en la resta d’associacions, el període més sever de restriccions sanitàries per la pandèmia. En l’assemblea, celebrada dijous passat, es va parlar de tot això: de les reunions telemàtiques, de la suspensió de la festa major (recuperada l’any passat), de l’avanç en el projecte del parc de la República, de les reclamacions de millora del CAP Nord. Poc abans de la reunió veïnal, representants del districte 6 s’havien entrevistat amb responsables del CatSalut a l’Ajuntament per traslladar-los el cansament veïnal per la saturació de l’ambulatori.
La Generalitat va anunciar fa unes setmanes la seva intenció de construir un nou CAP Nord, però en la trobada amb veïns i regidors no va concretar cap proposta ni el calendari d’obres. Només va indicar que estudiava les opcions de terrenys ofertes per l’Ajuntament. Els representants veïnals, amb la federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) al capdavant, no van sortir contents de la reunió. Minuts després, en l’assemblea de veïns de Sant Pere Nord es va parlar d’això. Al cap i a la fi, la novetat consistia “en el fet que no hi havia novetats”, va subratllar Ávalos, deixant clar que el districte 6 espera de la Generalitat que posi “negre sobre blanc” les seves intencions.
Seguretat
Un altre àmbit en el qual l’associació treballa amb intensitat és el de la seguretat ciutadana, sobretot en diversos punts objecte de queixes veïnals. A la rambla de Francesc Macià n’hi ha un, i a la plaça de Cipriano García un altre, d’atenció policial recurrent. També a la confluència del carrer del Pintor Borrassà amb el de Girona, on condeix el cansament veïnal pels conflictes de convivència generats per uns habitatges ocupats i la presumpta activitat de narcotràfic que es realitza en elles.
La junta va presentar en l’assemblea les memòries i balanços dels anys 2019, 2020 i 2021, tenint en compte que no havia pogut rendir comptes als seus associats en una trobada presencial a causa de les limitacions derivades de la pandèmia. Unes restriccions que van determinar l’esdevenir de l’associació, que, això sí, va poder treballar durant l’època més dura en tasques internes, peticions a l’Ajuntament o activitats en xarxes socials. Ara, espera “poder passar pàgina i renéixer amb forces renovades”.