Amics de les Arts de les Arts i Joventuts Musicals inaugura aquest dimarts (17 hores) una exposició de fotografia titulada “Cicatrius” de Montse Soler. La mostra, que es podrà veure a la sala de La Cúpula, presenta una sèrie d’imatges que “volen ser eines transformadores a partir de conceptes i idees basats en el procés de superació dels diferents obstacles, com poden ser les pors, als que ens aboquen les circumstàncies”. Les fotografies creades per la seva autora, amb una mirada personal i poètica, volen establir complicitat i reflexió al seu observador. L’exposició es podrà veure fins al 29 d’abril, de dilluns a divendres de 17:00 a 20:00 hores.
Per altra banda, l’entitat acull durant aquest mes d’abril, fins al dia 28, l’exposició col·lectiva de l’entitat. Es tracta de la mosta anual dels artistes plàstics socis de l’entitat que sota un tema comú executen la seva obra. Enguany el tema de la col·lectiva és “Ahir, avui i demà” molt actual davant de les incerteses que estem vivint darrerament que segur que es veuran obres molt interessants. Donada la quantitat de socis que practiquen aquesta disciplina artística amb diferents formats com potser l’escultura, pintura, gravat, ceràmica, dibuix, fotografia, il·lustració, aquesta exposició es realitza a les dues sales que disposa l’entitat: Salvador Alavedra i Joaquim Cardellach.
L’art local també té parada a la Sala Muncunill, on s’exposa una antològica de la reconeguda i premiada Teresa Jordà i Vitó, recentment distingida amb la Medalla d’Honor de la Ciutat. Més de cent aquarel·les donen color i traç a la sala en diferents suports, des de paper fins a sedes de textures i damunt llana esmaltada, amb tendències contemporànies.
Miquel Mas porta rostres
L’aparador d’arts plàstiques presenta aquesta setmana una novetat important i és la inauguració aquest dijous de “Rastres, rostres i retrats”, de Miquel Mas a La Factoria Cultural de Terrassa. En aquesta, l’artista mostra obra figurativa a partir d’unir la tècnica pictòrica i la tècnica en construcció dels rostres per donar al retrat categoria d’obra d’art. El llenguatge abasta des de l’ hiperrealisme fins a l’expressionisme, i amb la utilització de diferents tècniques: llapis, acrílics, collage… L’objectiu és que l’espectador gaudeixi amb l’observació d’obres perfectament identificables, a vegades portades al realisme més extrem, però també li caldrà interactuar amb algunes altres per aconseguir connectar-hi.