escales plaça de la unitat de Terrassa projecte per fer rampa Alberto Tallón (3)
Terrassa

El ple aprova el nou Pla d’Accessibilitat

Tots els grups han donat el vistiplau, però el PSC i Ciutadans han qüestionat que coincideixi amb la moratòria que permet les motos aparcar sobre les voreres

Escales plaça de la Unitat de Terrassa. El pla preveu l'eliminació de les barreres arquitectòniques / Alberto Tallón

El Ple municipal ha aprovat avui per unanimitat el nou Pla municipal d’Accessibilitat, en els àmbits de l’espai públic i el transport a la ciutat.  Aquest document recull i identifica les barreres arquitectòniques en l’espai públic i també en el transport urbà; alhora en proposa solucions, en fa un pressupost i estableix un programa d’execució per a la seva progressiva eliminació, de manera que Terrassa pugui esdevenir en un futur un municipi plenament accessiblea.

La regidora d’Accessibilitat, Mònica Polo, ha recordat que «l’actual programa de govern municipal recollia la necessitat de redactar un nou Pla d’Accessibilitat per tal de tenir un coneixement actual de les necessitats que presenta la nostra ciutat en aquest àmbit. Aquest document ens permetrà programar les prioritats envers l’accessibilitat universal i planificar les pròximes actuacions en l’espai públic i també en l’àmbit del transport».

El pla s’ha aprovat per unanimitat, però amb les crítiques tant del PSC com de Ciutadans, que han retret al govern que hagi modificat recentment l’ordenança de mobilitat per aixecar temporalment la prohibició de les motos d’aparcar sobre les voreres de més de 3 metres. “A la pràctica les motos poden aparcar a totes les voreres -ha criticat el portaveu socialista Marc Armengol-, i la prova és que durant 2021 no s’ha posat uns o la multa. Senyora Polo, té l’oportunitat de dir que en pensa d’aquesta mesura i de rectificar-la”.

Ciutadans s’ha sumat a la petició a la regidora Polo que es posicionés sobre la moratòria a les motos sobre la vorera. La regidora de Tot per Terrassa, però, no ha entrat al drap de l’oposició i ha respost dient que el govern “no permetrà que cap vehicle perjudiqui l’accessibilitat a la ciutat”.

El Pla d’Accessibilitat local ha comptat amb la col·laboració directa de la Diputació de Barcelona i el treball de camp pertinent, les reunions i la redacció del document han suposat dos anys de feina. El Pla ha estat redactat per Arquitectura i accessibilitat SLPU, i supervisat pels tècnics de la Secció d’accessibilitat de l’Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària Local de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb l’Oficina d’accessibilitat de l’Ajuntament.

El ple aprova el nou Pla d’Accessibilitat
To Top