Terrassa

76 famílies treballaran en els horts urbans de la finca municipal de Can Casanovas

L’Ajuntament de Terrassa ha fet aquest dijous l’acte d’entrega a les quatre entitats que gestionaran

Els Amics de l’aixada dels horts de Can Casanovas, l’Associació Terrassenca d’agroecologia urbana, l’Associació de veïns de La Cogullada i L’hortet de Can Palet són les entitats que gestionaran els horts urbans de la finca municipal de Can Casanovas, on inicialment treballaran, segons els projectes presentats, 76 famílies.

D’aquesta manera, Can Casanovas s’incorpora al programa “Conreant Terrassa“, que des de l’any 2013 promou la creació d’una xarxa ciutadana d’espais verds a l’interior de la ciutat davant la demanda de parcel·les de petita horta d’autoconsum.

Aquesta finca municipal està situada al costat del polígon industrial de Can Parellada i ocupa un total de 16.467 metres quadrats de superfície. Des de l’any 2007, va acollir una vuitantena d’horts municipals que complementaven als que hi havia a la finca de Mossèn Homs. Amb el pas del temps, la demanda d’aquests espais va minvar, motiu pel qual l’Ajuntament va optar per reconvertir-los en horts urbans.

Can Casanovas tornarà a ser una zona d’horts

Mentre que a Can Casanovas s’ha condicionat l’espai, instal·lant una xarxa de rec amb comptadors, un tancat per protegir l’espai de cultiu i també rètols informatius, a Mossèn Homs s’ha transformat en una zona de cultiu de secà. Segons fonts municipals, a Can Casanovas, hi han pogut accedir alguns dels hortolans que gestionaven antics horts municipals a través de noves entitats.

To Top