Diners

La Cecot col·laborarà amb Farmamundi per fer arribar suport mèdic a la població ucraïnesa

La patronal organitza una campanya de recollida de donatius

La Cecot posa en marxa la campanya “Solidaritat amb Ucraïna” amb la voluntat de col·laborar en la recollida de donatius per material de salut integral i ajuda farmacèutica a la població d’Ucraïna. Oriol Alba, secretari general de la Cecot, i Santi Ventalló, president de la comissió solidària CercleMón, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb Ricard Troiano, president de l’ONGD Farmacèutics Mundi (Farmamundi) per poder dur a terme accions d’acció humanitària envers la població ucraïnesa davant de l’estat d’emergència provocat per la invasió de l’exèrcit rus a finals de febrer

Des de la patronal expliquen que arran del conflicte bèl·lic, nombrosos associats a la Cecot i membres de la comissió CercleMón havien traslladat a l’entitat la seva voluntat de col·laborar en tasques humanitàries i proporcionar ajuda i col·laboració per atendre la població ucraïnesa en aquelles necessitats actuals i les que aniran sorgint fins a la fi de la guerra i també en el període de post-guerra. Per això, la Cecot, mitjançant CercleMón (Cercle Cecot Joves Empresaris), posa ara en marxa una campanya de col·laboració amb l’ONGD Farmamundi per distribuir medicaments i material d’higiene a la zona de conflicte.

Segons destaquen els organitzadors de la campanya, Farmamundi és la primera organització no lucrativa de l’estat espanyol especialitzada en subministrament i ajuda farmacèutica a organitzacions humanitàries i països en desenvolupament i compta amb el reconeixement de la majoria d’empreses del Gremi Químic, associat a la Cecot.

Santi Ventalló, president de la comissió solidària CercleMón, Oriol Alba, secretari general de la Cecot, i Ricard Troiano, president de l’ONGD Farmacèutics Mundi

Santi Ventalló, president de la comissió solidària CercleMón, Oriol Alba, secretari general de la Cecot, i Ricard Troiano, president de l’ONGD Farmacèutics Mundi

Davant l’allau de mostres de solidaritat expressades per diferents associats i associades a la Cecot, el Comitè Executiu de l’entitat ha acordat que, a partir d’ara, la comissió CercleMón esdevingui plataforma canalitzadora de totes les propostes de col·laboració per part del teixit empresarial de l’entitat i qui centralitzi la gestió de les actuacions i col·laboracions en quant a cooperació i ajuda humanitària, mitjançant entitats socials amb aval de les administracions públiques.

“A la Cecot estem preocupats per les conseqüències directes sobre la població civil que està tenint la invasió russa a Ucraïna i per l’atac frontal als drets democràtics que representa. Per això, hem decidit no quedar-nos quiets i col·laborar amb Farmamundi”, expliquen des de la patronal terrassenca.

El president de Farmamundi, Ricard Troiano, ha explicat que la situació de “crisi humanitària derivada del conflicte bèl·lic a Ucraïna no es pot gestionar a semblança d’altres conflictes ja que, per exemple, no existeixen assentaments o camps de refugiats on fer arribar i distribuir material i subministres, sinó que el que està fent la Unió Europea és integrar les persones que cerquen refugi en processos d’acollida d’immigració”. Com ha comentat Toiano, “el que hi ha son punts de primera atenció a refugiats als països fronterers, un registre central d’aquestes persones i després el desplaçament cap a altres països d’acollida”.

Segons ha indicat Troiano, aquesta casuística fa innecessària la recollida de massiva de material per donar-la a la població ucraïnesa i està provocant l’acumulació d’aquestes donacions que no s’estan fent servir i no cobreixen les necessitats reals del moment. “La diferència d’aquest conflicte amb altres és que s’està succeint a territori europeu, i les contrapartides necessàries son molt especialitzades i concretes, no hi ha una manca de serveis bàsics”, ha detallat el president de Farmamundi. És per això que la campanya Solidaritat amb Ucraïna que impulsen la Cecot i CercleMón té com a objectiu canalitzar donacions econòmiques.

To Top