Diners

On podem invertir mentre dura la guerra?

Pere Simó Domènech, director de l’oficina de Renta 4

Després dels efectes de la pandèmia, en què el tancament d’empreses, nivells baixos d’inversió i restriccions han portat l’economia productiva a colls d’ampolla i la inflació ha crescut de forma desmesurada, la guerra d’Ucraïna no fa més que accentuar l’efecte inflacionari que estem vivint.

No podem pensar que els problemes generats a la guerra de Rússia contra Ucraïna i les consegüents sancions aplicades només tindran efecte sobre l’economia russa, ja que en trobar-nos en un món interconnectat aquests efectes es traslladen a la resta d’economies mundials en forma d’inflació.

Així, podem trobar-nos amb un temut escenari d’estagflació, on veiem uns preus elevats sense que siguin acompanyats pel creixement de les economies, per culpa de la caiguda del consum, que creixerà encara més amb l’enduriment de les polítiques monetàries i les pujades de tipus.

Els bancs centrals dubten a centrar els esforços a combatre la inflació amb mesures més restrictives o bé optar per impulsar l’economia amb mesures més expansives.

Esperant l’enduriment de les polítiques monetàries, els inversors hem viscut una rotació cap als sectors amb valoracions més atractives i amb menys capacitat de creixement, des d’altres sectors amb valoracions més ajustades, però amb una expectativa de creixement més elevada. Ara, en un entorn d’un possible creixement més baix i amb una possible relaxació de les polítiques monetàries, els diners podrien tornar als sectors de gran creixement, com el tecnològic, que segurament podrà capejar millor el temporal i tornar a la brillantor anterior.

To Top