Esports

Cristina Montesinos, subcampiona mundial per equips en marxa atlètica

Espanya s’ha proclamat subcampiona per equips i l’egarenca ha estat quinzena

Cristina Montesinos, durant la prova / RFEA

L’atleta terrassenca Cristina Montesinos ha obtingut la medalla de plata en el Mundial per equips de marxa atlètica en la distància de 35 quilòmetres. La competició s’ha disputat aquest dissabte a Moscat (Oman). Espanya ha signat una formidable actuació i Cristina Montesinos ha estat a un nivell molt alt en el seu debut internacional. L’egarenca ha finalitzat en el quinzè lloc individual amb una marca de 3.07’50”. Cristina Montesinos ha estat la quarta classificada entre les representants espanyoles. Laura García-Caro ha finalitzat quarta, Raquel González onzena i María Juárez tretzena. Carme Escáriz ha abandonat en el quilòmetre 27. El títol per equips ha estat per l’Equador. La Xina ha completat el podi amb la medalla de bronze.

Cristina Montesinos, segona per l’esquerra, en el podi com a subcampiona del món / RFEA

La cursa de Cristina Montesinos ha estat progressiva, millorant la seva classificació en tot moment. En el quilòmetre 5 estava classificada en la posició 25 amb un temps de 27’00”. El quilòmetre 10 l’ha passat en un temps de 53’28”, en la posició 24. Al pas pel quilòmetre 25, havia millorat tres llocs. Era la 21 amb una marca d’1.20’07”. En el quilòmetre 21 continuava sent la 21 amb un registre d’1.46’26”. I en el 25 havia millorat fins a la dinovena plaça amb 2.13’12”.

Al final de la cursa, Cristina Montesinos no ha pogut amagar la seva satisfacció per un gran èxit com aquest. “Estic molt feliç. La meva primera experiència internacional ha sortit molt millor del que esperava”, ha manifestat. “La calor ens ha respectat, el pitjor han estat les pujades del circuit, però ens hem gestionat molt bé els esforços mentalment i he pogut acabar en una bona posició.”

Cristina Montesinos, subcampiona mundial per equips en marxa atlètica
To Top