L’Euncet Business School organitza una nova edició de la Jornada Euncet Empresa en format híbrid per apropar el talent dels seus estudiants a les més de vint empreses participants
Les últimes dades publicades per l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) que fan referència al 2021 situen la taxa d’atur a Catalunya entre els joves de 16 a 24 anys en el 28,9% i en el 10,4% entre els 25 i 44 anys. A més, segons l’informe “La situació juvenil a Europa. Anàlisi sociolaboral”, elaborat per Avalot – Joves de la UGT, Catalunya és el segon territori de la Unió Europea on més ha pujat la taxa d’atur quintuplicant la taxa de països com Alemanya.
El mercat laboral cada cop es presenta més inaccessible pels joves. La situació postcovid ha agreujat la situació convertint en un desafiament la recerca de feina.
La transformació digital: nous reptes, noves sortides professionals
La pandèmia per la covid-19 ha suposat un canvi en el paradigma i model de moltes empreses. Ara, més que mai, l’aposta de les empreses per la digitalització i l’enfocament cap a les noves tecnologies són una necessitat indispensable per mantenir la seva competitivitat. En aquest nou escenari destaquen perfils flexibles, àgils i capaços d’adaptar-se a qualsevol canvi aprofitant les noves oportunitats que es presenten. Així com les noves sortides professionals relacionades amb la digitalització i la transformació digital.
Jornada Euncet Empresa, el punt de trobada entre el talent i el món professional
Des que es va fundar l’any 1981 l’Euncet Business School, centre adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya, una de les màximes del centre ha estat la de formar perfils capaços de fer front els reptes del futur i reforçar l’aposta pel talent dels joves a les empreses. Exemple d’això és la Jornada Euncet Empresa, un esdeveniment anual organitzat per l’Euncet Business School que compta amb més de deu edicions.
La jornada és el punt de trobada entre el teixit empresarial i els estudiants i antics alumnes dels graus i màsters universitaris i de la formació executiva del centre. A més, en molts dels casos, és el primer contacte que té l’alumnat amb el món laboral.
Més de quatre-cents alumnes hi van participar l’edició passada, on es van presentar seixanta-sis ofertes laborals i en pràctiques. Se’n van seleccionar vint-i-un alumnes en pràctiques i es van cobrir dotze ofertes laborals.
L’edició d’enguany, que es realitzarà el 2 de març al campus de Terrassa, comptarà amb una taula rodona com a principal novetat que estarà moderada pel periodista Roc Massaguer i tractarà sobre la indústria esportiva i l’ecosistema digital. Una altra novetat és l’adaptació de la jornada al format híbrid. Durant aquesta nova edició els estudiants poden assistir presencialment a diferents ponències i conferències simultànies sobre els nous reptes professionals. També podran accedir a la fira virtual, una plataforma en línia on poden contactar amb les més de vint empreses confirmades interessades a captar nou talent, enviar els seus currículums i fer entrevistes ràpides.
El paper de les empreses en la inserció laboral dels joves
El teixit empresarial juga un paper molt important en el desenvolupament professional dels joves. A més, incorporar en el seu equip nous perfils amb formacions actualitzades i sòlides aplicables a l’entorn professional ajudarà a les empreses a ser més competitives i sostenibles en el temps.
Iniciatives com la Jornada Euncet Empresa són l’oportunitat perfecta per a detectar, captar i impulsar el talent dels estudiants amb oportunitats professionals amb contractes de pràctiques i ofertes laborals, així com per donar visibilitat a les empreses i ajudar-les a créixer.