assamblea obera AAVV Poble Nou Alberto Tallón (2)
Terrassa

Poble Nou de Terrassa comença a veure la llum

Veïns interessats en mantenir viva l’associació

Assemblea celebrada dijous passat a Poble Nou-Zona Esportiva / ALBERTO TALLÓN

Dels símptomes de baixada irremissible a posar el peu en el primer esglaó de la il·lusió. En aquest tram transita l’associacionisme veïnal de Poble Nou-Zona Esportiva després de l’assemblea celebrada aquest passat dijous, que havia estat convocada per una comissió gestora creada per mantenir l’estructura de “La Sosi”, l’associació de veïns del barri, sacsejada per la dimissió en bloc de la seva junta directiva. Més d’una vintena de veïns va participar en l’assemblea, que va acabar amb un bri d’esperança i ganes col·lectives de mantenir viu el moviment veïnal. Fins i tot no es descarta organitzar actes per a la festa major del barri, encara que sigui en un format modest.

La reunió va tenir lloc al centre cívic Avel·lí Estrenjer, a la plaça de la Cultura, i va comptar amb la presència d’un representant de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT). A la comissió li va costar fer difusió suficient de l’esdeveniment, cridat a ser un punt d’inflexió en el marasme del moviment veïnal en el sector, “i molta gent no sabia si més no el que havia passat”, afirma Mikel Berga.

Aplanar

El grup impulsor de la iniciativa va haver de resumir els episodis recents i parlar de les seves intencions de futur, que no són unes altres que “facilitar un espai de participació” i permetre un relleu en l’associació per evitar, com han fet amb la constitució de la comissió, la desaparició de l’entitat. “Es tracta d’aplanar el camí i buscar solucions per a trobar una sortida”, afegeix Berga. Els participants en l’assemblea van aportar idees sobre activitats per greixar de nou l’associació i donar a conèixer un barri molt extens comprès entre l’avinguda de l’Abat Marcet, la carretera de Matadepera, l’avinguda de Béjar i el camp municipal de futbol de Poble Nou. En total, 0,90 quilòmetres quadrats. Precisament les diferències entre els dos sectors que formen el barri, Poble Nou i Zona Esportiva, van ser tema de debat en la trobada.

Els promotors de la continuïtat deixen clar que no desenvolupen tasques de junta directiva, encara que sigui transitòria, i que el seu objectiu és dotar al grup de força per assegurar el relleu. “Dijous vam notar la implicació de moltes persones”, apunta Mikel Berga. En un mes se celebrarà una altra reunió. Un pas més per a la recuperació del teixit associatiu.

Poble Nou de Terrassa comença a veure la llum
To Top