Terrassa

L’Eseiaat viatja a l’espai amb una nova sèrie de vídeos divulgatius

L’aventura espacial arriba a la sèrie #looopers de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) de la mà de Miquel Sureda, investigador de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat), que amb “Aventura espacial amb la nau UPC-Eseiaat” mostrarà, en vuit capítols i d’una manera divulgativa, divertida i entenedora, el present i el futur de l’aventura espacial.

El primer capítol de la sèrie, “Space X. La nau que ens portarà a Mart”, ja es pot veure al canal de YouTube de la sèrie.

Què és Space X? Com serà la nau que porti els primers humans a Mart? Què fan els astronautes a l’Estació Espacial Internacional? Té futur el turisme espacial? Com pot sobreviure una persona a l’espai durant molt de temps? Quin tipus de ciència s’investiga a l’espai? Qui trepitjarà abans Mart, la Xina o els Estats Units? Per què viatjar a la Lluna és novament una prioritat? El sector aeroespacial és font de negocis? Què fa que Venus sigui un planeta tan interessant? Què podem fer amb la brossa espacial? Quin paper està jugant la UPC, Catalunya i Espanya a l’aventura espacial?

Les respostes a aquestes i altres preguntes sobre el present i el futur de l’aventura espacial es troben a la nova temporada de la sèrie #looopers i a “Aventura espacial amb la nau UPC-Eseiaaat”’, de la qual s’emet ara el primer capítol: “Space X. La nau que ens portarà a Mart”.

“Aventura espacial amb la nau UPC-Eseiaat” és un projecte audiovisual que consta de vuit capítols que mostra d’una manera divulgativa, divertida i entenedora el present i el futur de l’aventura espacial. “Per això, la nova temporada de #looopers és especialment motivadora i inspiradora per als joves d’entre 14 i 18 anys, tot i que, per la informació que ofereix, també resulta molt interessant per a tota mena de públics”, asseguren des de l’Eseiaat.

En aquesta sèrie documental, Miquel Sureda viatja en el temps, des de la UPC-Eseiaat, a la Lluna, a Mart i a Venus i a l’Estació Espacial Internacional. També recalarà a Cap Canaveral, als Estats Units, a la Xina o a Kourou, a la Guaiana Grancesa, per explicar els projectes espacials i científics de l’Agència Espacial nord-americana (NASA), la Xina o l’Agència Espacial Europea (ESA).

Sureda també mostrarà els projectes de turisme espacial, els treballs que es realitzen actualment amb satèl·lits en òrbites baixes i l’activitat aeroespacial i la participació de la UPC als projectes de l’estratègia catalana NewSpace.

Aquesta producció de l’Eseiaat de la UPC, que es difon per YouTube a través de la sèrie #looopers i també pel canal de YouTube de l’escola, està “plena de sorpreses, recursos divertits i imatges impactants que, amb les explicacions de Sureda, ofereixen tant als més joves com a tota mena de públics, un panorama molt exacte de l’exploració espacial a l’actualitat i en un futur a mig termini”, indiquen des de l’escola, que destaca que “Aventura espacial amb la nau UPC-Eseiaat” esdevé una “eina didàctica i de divulgació científica molt útil”.

To Top