Terrassa

La moratòria de la prohibició de les motos a les voreres s’amplia a 2024

El govern porta divendres a votació al ple una moratòria que deixa en suspens la mesura, amb excepcions, dos anys més

En aquest moment hi ha a Terrassa 2.300 places d’aparcament per a motocicletes i ciclomotors i un parc mòbil de 22 mil vehicles / alberto tallón

El govern de la ciutat amplia la moratòria a les motocicletes i ciclomotors perquè no puguin estacionar a les voreres fins a l’any 2024. El ple votarà divendres ajornar la disposició transitòria de l’ordenança de Mobilitat i ampliar la primera moratòria d’un any durant dos anys més.

La mesura implica que els vehicles motoritzats de dues rodes podran continuar estacionant dalt de les voreres, sempre que aquestes tinguin més de 3 metres. Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, va advertir ahir en roda de premsa que la policia “multarà els motoristes que aparquin en voreres inferiors a 3 metres”.

Melgares va explicar ahir que la decisió d’ampliar la moratòria respon a un conjunt de factors que, a criteri del govern, aconsella ajornar l’entrada en vigor de la prohibició. “La mobilitat està tenint canvis impressionants -va argumentar Melgares-. Com la implantació de l’illa de vianants, l’entrada en vigor de les zones de baixes emissions, el gener de 2023, la propera redacció del nou Pla de Mobilitat i la imminent aprovació d’un Pla d’Accessibilitat, que entre altres coses, proposa crear aparcaments de motocicletes al costat dels passos de vianants per millorar la visibilitat”.

La Policia Municipal i l’àrea de Mobilitat elaboren ara un mapa dels punts conflictius amb motos sobre les voreres, espais que podrien quedar puntualment fora de la moratòria “i on s’aplicarien sancions”, va anunciar Melgares.”La prioritat són les persones amb mobilitat reduïda. També atendrem a les empreses que tenen 2 o 3 motos i ho han passat malament amb la pandèmia. Intentarem atendre tots els interessos de manera equilibrada”.

El ple de febrer aprovarà definitivament la modificació parcial del reglament del servei municipal de l’aigua i del Pla Estratègic del Vehicle Elèctric, que ha incorporat els suggeriments de la multinacional Circontrol.
En l’àmbit protocol·lari, el ple aprovarà la concessió de la medalla d’Honor de la Ciutat al professor i sindicalista Enric Cama, recentment homenatjat a Barcelona per l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme. El Centre d’Estudis Històrics de Terrassa demanarà el reconeixement a l’historiador en el torn de participació ciutadana i els grups, per unanimitat, votaran una proposta de resolució demanant la concessió de la medalla d’Honor de la ciutat.

En el torn de participació hi participaran en el ple tres entitats més. L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, que defensarà una transició digital de l’aigua; CCOO, que demana la implantació de sistemes de ventilació mecànica als centres educatius, i l’associació cultural La Gallineta, en suport a la fotoperiodista Mireia Comas i en rebuig a la Llei Mordassa.

A banda de l’ordre del dia, els grups porten diverses propostes de resolució al ple, on es donarà lectura també als acords de junta de portaveus. El més rellevant, el signat per tots els partits i que impulsa la presentació d’esmenes a la Llei d’Hisendes Locals. Terrassa demana que incorpori nous criteris socials, de manera que les famílies monoparentals s’equiparin a les famílies nombroses en les bonificacions tributàries. També proposa que la llei incorpori bonificacions per raó de renda.

El PSC acusa d’incapacitat al govern

Els socialistes consideren que l’ampliació de la moratòria de les motos és “la punta de l’iceberg de la incompetència en la gestió de la mobilitat a la ciutat de Terrassa. Aquesta decisió és, diuen “l’última d’un seguit de fugides endavant de l’equip de govern que denoten manca de lideratge i de rumb clar”. El portaveu municipal Marc Armengol afirma que “la ciutat està patint una involució que l’apropa més a la Terrassa predemocràtica i grisa dels anys 70, que a la revolució verda promesa pel govern deallar Ballart i Esquerra Republicana”. Cita com a exemple el projecte pendent del Portal del Sant Roc, les tres noves pròrrogues del bus, la “fallida” presentació del projecte del Passeig i “el pols amb els veïns d’Arquimedes i Galileu”.

La moratòria de la prohibició de les motos a les voreres s’amplia a 2024
To Top