La companyia terrassenca Cirsa, multinacional líder en joc i oci i primera empresa del sector a Espanya, va tancar l’any 2021 amb un benefici operatiu de 331,4 milions d’euros. Així ho ha fet saber aquest dimecres l’empresa en un comunicat en què destaca que aquestes xifres suposen un increment d’un 163% de l’ebitda respecte del de 2020, que va ser de 126 milions d’euros.
En la mateixa nota, la multinacional informa que l’any passat els seus ingressos d’explotació es van situar en 1.117,3 milions d’euros pels 843 milions del 2020.
Només el quart trimestre, la companyia va aconseguir un benefici operatiu de 121,2 milions d’euros, un 137% superior al del quart trimestre de 2020, i uns ingressos d’explotació de 378,4 milions d’euros, la qual cosa es tradueix en un augment del 79% en comparació amb els obtinguts el mateix període de l’any anterior.
Cirsa destaca que el 2021, tot i ser encara un exercici “significativament condicionat” per les restriccions generalitzades en tots els països on la companyia opera, els resultats van evolucionar trimestre rere trimestre “molt favorablement”, tant en el creixement dels ingressos com del benefici operatiu.
Una recuperació progressiva
La multinacional indica que la millora dels resultats assolida al llarg de l’exercici va estar “totalment alineada” amb la progressiva recuperació dels nivells d’activitat previs a la pandèmia i, alhora, “amb l’esforç de tota l’organització en implementar els plans comercials i d’eficiència-productivitat previstos”.
Respecte del quart trimestre, Cirsa recorda que especialment el desembre Espanya i Itàlia es van veure afectades per les diverses restriccions derivades de l’impacte de la variant òmicron i que per la mateixa raó, els mercats llatinoamericans van tenir comportaments diversos, des de la recuperació d’hores operatives a Panamà i Colòmbia fins a les “severes” restriccions a Mèxic, Perú i Costa Rica.
Segons afirma Joaquim Agut, president i conseller delegat del grup Cirsa, “la implementació de la nostra estratègia, totalment alineada amb els criteris de sostenibilitat vigents, ha estat possible gràcies a l’esforç d’execució de plans dut a terme pel conjunt de l’organització i ha permès aconseguir uns resultats que ja estan molt a prop dels aconseguits abans de la pandèmia”.
Per sectors, els casinos es van començar a recuperar a partir del segon trimestre de l’any, arribant a assolir el 90% d’hores operatives en el tercer i el quart trimestre, enfront d’un 50% de mitjana registrat el primer trimestre. En els últims tres mesos de l’any, en països com la República Dominicana i Colòmbia es van superar els resultats del 2019.
La recuperació també es va accelerar a partir del segon trimestre en la divisió d’“slots”. El primer va estar condicionat pels tancaments totals o parcials a Espanya.
La divisió de salons va comptar amb el 100% dels locals oberts en els últims mesos de l’any, encara que amb un increment de restriccions en algunes comunitats autònomes. Malgrat això, la tendència de la divisió va ser positiva “pels plans comercials implementats, per la confiança dels clients en els protocols sanitaris en vigor i per la gestió operativa del negoci”, destaca la multinacional.
La divisió de bingos també va registrar una evolució positiva.