Esports

La marxa atlètica egarenca torna a ser internacional

Cristina Montesinos competirà amb Espanya al Mundial per equips

Cristina Montesinos, a la Masia Freixa de Terrassa / Alberto Tallón

La marxa atlètica ha donat grans atletes a Terrassa. Cristina Montesinos és l’hereva d’aquests noms mítics com demostra la seva selecció per competir al Mundial.

Pocs dies abans Campionat d’Espanya de 35 quilòmetres, l’atleta terrassenca Cristina Montesinos no tenia pensat ni competir en aquesta distància. La seva preparació estava més centrada en el de 20 quilòmetres que s’havia de fer unes setmanes més tard. Però finalment va decidir, amb el seu entrenador, viatjar a Lepe per intentar fer un bon paper i la mínima per al Mundial de la distància. Va ser cinquena en el campionat estatal i va fer la mínima mundialista. Però això no li assegurava la participació en la competició internacional. I no va ser fins al Campionat d’Espanya de 20 quilòmetres, en el qual ella va ser sisena, quan es van definir les llistes definitives en les dues distàncies per anar al Mundial per equips que es farà els dies 4 i 5 de març a Masqat (Oman).

“Ha estat una sorpresa. Però m’ha fet molta il·lusió. No m’havia plantejat estar entre les seleccionades i ara espero la competició amb molta motivació”, explica la marxadora terrassenca. “El meu objectiu principal és fer una bona marca. Com a equip tenim opcions d’estar entre els millors.”

La selecció femenina de 35 quilòmetres la formen cinc atletes, de les quals les tres millors puntuaran en la classificació per equips. A més de Cristina Montesinos, viatjaran a Oman les olímpiques Laura García Cano i Raquel González, així com Mar Juárez i Carmen Escariz.

Cristina Montesinos va néixer a Terrassa el 12 de juliol de 1994. Es va iniciar a la Unió Atlètica Terrassa i a la temporada 2011-12 va fitxar pel Lleida UA, el seu club actual, “A Terrassa no hi havia equip de marxa. De fet, entrenava amb els llançadors, perquè la meva entrenadora ho era també de llançaments. Al Lleida tenia la possibilitat de competir al més alt nivell”, explica. Malgrat això, manté el contacte amb el seu anterior club i alguns dies entrena amb el grup de marxadors. Ara, la realitat de la marxa atlètica a Terrassa ha fet una evolució molt positiva, existeix un nucli de nivell i de futur i una altra marxadora, Paula Juárez, apunta alt després d’haver-se penjat el passat cap de setmana la medalla de bronze sub-23 en el Campionat d’Espanya.

La marxa a Terrassa

“Ara hi ha un grup important d’atletes que fan marxa. I tenen molta qualitat. Si mirem els darrers anys, aquest és el millor moment de la marxa a Terrassa. Perquè hi ha qualitat i quantitat.”
De cara al futur, Cristina Montesinos vol centrar els seus esforços en la distància de 35 quilòmetres. Una modalitat exigent, però en la qual considera que pot donar el seu màxim rendiment. “Després del Mundial no faré cap més competició de 35 quilòmetres. Però la pròxima temporada m’agradaria preparar-la millor. És una distància exigent que s’ha d’entrenar de forma molt específica. Crec que s’adapta molt bé a les meves característiques, se’m dona bé encara que demana una exigència més important perquè has de fer més rodatge.”

Cristina Montesinos és una de les millors exponents del bon moment que viu l’atletisme femení terrassenc, amb noms propis de primer nivell com els de Carla Domínguez o Geena Stephens. Té la major part dels rècords locals en les diferents distàncies de marxa atlètica. Seves són les millors marques de Terrassa en pista en les distàncies de 5.000 (24’19”5) i de 10.000 (50’11”1) i també en ruta en les distàncies de 10 quilòmetres (49’10”) i 20 quilòmetres (1.43’15”).

La marxa atlètica egarenca torna a ser internacional
To Top