Mòduls al CAP Nord
Terrassa

Mòduls per ampliar el CAP Terrassa Nord

Projecte per a una solució provisional dels problemes d’espai

Aquests mòduls estaven instal·lats l'any passat al CAP Nord, però van ser retirats / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Serà una solució temporal, un pegat fins que la Generalitat adopti les mesures necessàries per acabar amb les mancances estructurals de la sanitat pública a Terrassa. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST), gestor de l’equipament, estudia instal·lar mòduls prefabricats en el CAP Terrassa Nord, per ampliar l’espai d’aquest centre d’assistència que no pot ser ampliat d’una altra manera, i que cruix per les seves costures i s’ha quedat petit.

Aquesta va ser una de les conclusions d’una reunió celebrada aquest dilluns entre representants municipals, veïnals, personal del CAP Nord, el CST i la Plataforma per a la Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa-Marea Blanca. Va ser una reunió més de les que s’han celebrat des de l’estiu passat per intentar articular solucions al dèficit de l’ambulatori, llastrat per problemes de personal i, sobretot, d’espai. Hi ha alguna bona notícia: segons es va fer saber en la trobada, les llistes d’espera per a una visita al metge de família han baixat de dos mesos a un mes. El temps encara és excessiu per als usuaris, però suposa una millora tenint en compte els precedents i el fet que el CAP té un terç del seu personal de baixa, sobretot per Covid, segons la informació presentada en la reunió.

“A part dels problemes estructurals de la sanitat a Terrassa, que afecten altres CAP com el Rambla o el CAP Sud, en el cas del CAP Terrassa Nord el principal problema és d’espai. L’edifici no es pot ampliar”, resumeix Josep Antoni Sánchez, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT), present en la trobada. “Terrassa necessita, com a mínim, dos CAP més i un CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària)”, afegeix Sánchez.

La Generalitat té previst inaugurar al març vinent el nou CAP Can Roca, que assumirà uns 6.000 usuaris procedents del CAP Nord. La xifra no és suficient, tenint en compte que el CAP Nord va néixer per cobrir una població de 28.000 persones i ja en té 42.000. A més, la pròxima urbanizació del sector de l’AEG comportarà la construcció d’habitatges per a unes 2.600 persones al barri d’Ègara, destaca el president de la FAVT. I aquests nous veïns tindran el Nord com a centre sanitari de referència.

Autorització

Què fer, mentre no arriben aquests ambulatoris nous o el CUAP demandat i previst, encara que sense data coneguda, per la Generalitat? L’any passat es van instal·lar uns mòduls per a consultes de pacients Covid just al costat del CAP Nord, entre l’avinguda del Vallès i el carrer del Vint-i-cinc de Setembre, però van ser retirats. El projecte estudiat pel CST passa per tornar a instal·lar construccions prefabricades similars, però amb vestíbul tapat, com si es tractés d’un annex de l’ambulatori actual. Serà una solució temporal, però benvinguda com a tal. La decisió final, però, dependrà de l’autorització del Departament de Salut. Representants veïnals i municipals demanaran una reunió amb Josep Maria Argimon, conseller de Salut.

El CAP Terrassa Nord, ubicat a Ègara, va ser inaugurat l’any 1989, el mateix dia de la presentació de l’Hospital de Terrassa.

Mòduls per ampliar el CAP Terrassa Nord
To Top