Esports

El Jabac s’apunta al futbol femení

El diumenge 27 de març es durà a terme una jornada de portes obertes a Les Palmeres

El Jabac ja tenir un equip cadet-juvenil, però només una temporada

De cara a la temporada vinent, el futbol femení aterrarà al Jabac. L’entitat ha pres la determinació d’ampliar així la seva estructura. El coordinador esportiu de l’entitat, Àlex López, ha assegurat que a l’exercici 2022-2023, diversos equips femenins començaran a competir amb l’escut del Jabac en l’àmbit d’aquest ambiciós projecte. “La iniciativa d’obrir el nostre futbol base al futbol femení ve de lluny, però va ser al mes de setembre quan vam prendre la determinació. El fet que se’ns hagin adreçat ja diverses jugadores ens ha dut a prendre la decisió en ferm”, assenyala.

De fet, fa uns anys, el club de Can Jofresa ja va disposar d’un equip femení, concretament un cadet-juvenil, integrat en la seva major part per jugadores procedents del Matadepera. La iniciativa, però, va ser puntual i no va tenir continuïtat en el temps.

“Per ara, ens volem centrar en la base. Inscriurem tants equips com sigui possible en funció de les jugadores de les quals disposem”, assenyala López. Sembla garantida la presència d’equips de les categories benjamins, alevins, infantils i cadet-juvenil, almenys un per cada grup d’edat. Pel que fa a un possible primer equip, el coordinador de l’entitat assenyala. “No ho descartem. A mesura que les nenes creixin i continuïn jugant farem un equip sènior, però ara per ara no és cap prioritat per a nosaltres. Ens interessa treballar amb la base i anar creixent”, comenta el tècnic.

Una coordinadora

L’encarregada de coordinar la secció femenina de la Unió de Futbol Base Jabac i Terrassa s’incorporarà a l’estiu. “És una persona amb una gran experiència i molts coneixements en el món del futbol femení, que segur que ens ajudarà molt a créixer i desenvolupar aquesta branca”, assenyala López.

El diumenge 27 de març, amb la intenció de captar més jugadores, el Jabac durà a terme al camp de les Palmeres una jornada de portes obertes de futbol femení. “Ens servirà perquè totes aquelles nenes que ho desitgin s’apropin a descobrir el futbol femení i es puguin apuntar a jugar al Jabac”, assegura. Per ara, el degoteig de jugadores de les diferents categories és constant.
Actualment, el futbol base del Jabac està format per 43 equips, des de vuit conjunts prebenjamins fins a quatre juvenils, el primer dels quals milita enguany a la Lliga Nacional juvenil.

To Top