Terrassa

El PSC insisteix en la creació d’un servei d’atenció psicològica per als joves de Terrassa

Els socialistes consideren insuficient el suport a la salut mental de 3 hores a la setmana que l’Ajuntament implementarà

Javier García, a la seu del PSC de Terrassa

La salut mental dels habitants de Terrassa és una qüestió que preocupa als socialistes, especialment quan aquesta s’ha vist deteriorada des de l’inici de la pandèmia. Per aquest motiu, el PSC ha reivindicat aquest dimecres en una roda de premsa la seva demanda d’un model de servei d’atenció psicològica ciutadana a adolescents i joves entre 12 i 35 anys sense derivació ni cita prèvia que garanteixi una salut mental òptima dels terrassencs.

El PSC ja va presentar la proposta al Ple d’octubre, però l’Ajuntament la va rebutjar, al·legant que ja estaven treballant un projecte similar. L’alternativa municipal ha estat un servei d’atenció psicològica de 3 hores a la setmana per a habitants de Terrassa i d’11 municipis més, mesura que per al PSC és insuficient perquè considera que l’Ajuntament no presta prou atenció a la salut pública.

“Tres hores a la setmana en cap cas arribaran a cobrir ni una mínima part de la demanda d’atenció psicològica d’una ciutat de 224.000 habitants”, ha declarat Javier García, socialista. La proposta que ells ofereixen es basa en un sistema d’atenció psicològica ja implementat a Barcelona i al Vendrell, emprant equipaments municipals i un conveni amb els centres sanitaris per tal de no dedicar només recursos municipals al servei, sinó que comptin amb professionals de la salut d’hospitals privats i altres àrees per fer-ho més viable en matèria econòmica.

De la mateixa manera que l’Ajuntament de Barcelona ha implementat punts d’atenció psicològica a tots els districtes de la ciutat i destinats a tota la població, el PSC proposa que el suport psicològic a Terrassa es situï en diferents punts del municipi i que fos accessible a tothom, de manera presencial i amb més hores d’atenció.

Els socialistes no han pogut detallar el cost que suposaria el servei que proposen, però argumenten que els 7.000 euros que l’Ajuntament dedicarà a les 3 hores d’atenció psicològica a la setmana són insuficients per cobrir tota la demanda. “Lamentem que no es posi la salut mental com a prioritat a Terrassa”, ha emfatitzat Javier García.

Dades sobre salut mental a Terrassa

Durant el primer trimestre del 2021, l‘Hospital de Terrassa ha atès un 17% més de pacients en l’àrea de salut mental que al mateix període que al 2020. De totes maneres, Javier García ha emfatitzat les llargues llistes d’espera de la salut pública, que suposen que moltes persones amb necessitats urgents d’atenció psicològica es sentin desemparades i no puguin ser ateses amb la rapidesa que caldria.

A més, el 2021 ha estat un any de més suïcidis que morts per Covid en terrassencs de menys de 50 anys. En aquesta línia, els sucidis són la primera causa de mort entre els joves de 16 a 35 anys.

To Top