Esports

La Vallès Drac Race tornarà a ser presencial

La vuitena edició de la prova tindrà lloc els dies 19 i 20 de febrer de l’any 2022

El Parc Natural de Sant Llorenç acollirà lal febrer del 2022 la vuitena edició de la Vallès Drac Race

La vuitena edició de la Vallès Drac Race, organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa (CET), tindrà lloc el dissabte 19 i el diumenge 20 de febrer de l’any 2022. La cursa recupera la presencialitat després d’una edició, la setena, que va haver de ser virtual per culpa de la pandèmia. Enguany, els organitzadors s’han trobat amb l’entrebanc que el Parc Natural no els permet que hi hagi més de 300 participants en cadascuna de les dues curses principals, la de 48 i la de 24 quilòmetres. No hi haurà limitacions en la resta de proves. El dissabte 19 se celebraran les proves infantils (1, 1,5, 2,5 i 3,2 quilòmetres), mentre que el diumenge 20 es desenvoluparan les proves de 5, 11, 24 i 48 quilòmetres.

El Parc de les Nacions Unides, al nord de la ciutat, serà el lloc de trobada per als participants, un 42% dels quals són terrassencs, un 37% de les comarques de Barcelona i el 21% restant d’altres demarcacions.

Tot i les limitacions, el Centre Excursionista confia a superar els 1.400 participants de l’edició de l’any 2020, que va suposar el rècord de la prova. Any rere any, la participació femenina va guanyant protagonisme, especialment en les proves més curtes. La duresa de les curses fa que només un 68% dels homes i un 32% de les dones aconsegueixin acabar-les.

Inscripcions obertes
Les inscripcions ja s’han obert i hi ha més de 200 inscrits. Es poden formalitzar al lloc web www.vallesdracrace.cat. Tot i que caldrà observar les mesures de prevenció a causa de la pandèmia, enguany se seguiran garantint els serveis habituals per als corredors: dutxes, guarda-robes, massatges, avituallaments i la tradicional fideuada per a 1.400 persones.
Igual que en les darreres edicions, se celebrarà la vuitena edició del concurs fotogràfic que es durà a terme a través d’Instagram. S’hi pot participar a través de l’etiqueta #VallesDracRace2022. En les darreres edicions hi han pres part més d’un miler de participants.

La prova, que s’ha consolidat en el calendari de curses de muntanya, es va presentar oficialment ahir a la sala d’actes del Centre Excursionista. L’acte va anar a càrrec del director tècnic del CET, Eduard Peremateu, i de Quim Prunés, el responsable de coordinar els 120 voluntaris del centre que s’encarregaran de tota la logística.

To Top