Esports

Montse Alcoba i un premundial surrealista

L’aixecadora del CP Terrassa competeix el dijous en el Campionat del Món

Montse Alcoba aspira a batre el rècord d'Espanya de la seva categoria / Alberto Tallón

L’aixecadora del Club de Peses Terrassa Montse Alcoba, participa dijous al matí en el Campionat del Món d’halterofília adaptada que es disputa a Tbilisi (Geòrgia). L’esportista sabadellenca resident a Castellbell i el Vilar afronta la seva primera gran competició després de la seva participació en els Jocs Paralímpics de Tòquio, en els quals va obtenir diploma paralímpic després de finalitzar en la setena posició.

En aquesta oportunitat, el període previ de preparació ha estat complicat per Montse Alcoba, que va estar a punt de renunciar a la competició a causa dels problemes que va trobar per poder obtenir el permís laboral per viatjar a la capital de Geòrgia. L’aixecadora és professora d’educació especial i en un principi des del departament d’Educació de la Generalitat li van dir que si demanava tres dies de festa per anar a competir podia perdre la seva plaça. Després, que podia agafar-los, però sense cobrar-los. Finalment, i després de remoure cel i terra, va rebre la confirmació que els dies de permís per anar al Mundial seran remunerats.

La tensió acumulada en els dies previs al campionat ha estat molt gran”, explica Montse Alcoba abans de la competició. “Anímicament, el tema em va deixar destrossada. I això després es nota. És la primera vegada que passa una cosa així, el que em porta a pensar que soc l’única esportista que treballa.” La representant del CP Terrassa admet que en un moment donat del procés “em vaig arribar a plantejar deixar l’esport, perquè el que no puc és perdre la feina.” Alcoba va portar el seu cas al síndic de Greuges, al president de la Generalitat i al Consejo Superior de Deportes. “Tothom em donava la raó, però em deien que no pudien fer res.”

Silenci postolímpic
I això, només uns mesos després de competir en uns Jocs Paralímpics. “Quan vas a uns Jocs, tothom està pendent de tu. Ets un exemple i un referent per molta gent, però després arriba el silenci i es donen situacions com aquesta.”

Malgrat les dificultats, vol fer una bona competició. “No aspiro a una medalla, això està fora del meu abast. Però vull acabar entre les deu primeres i batre el rècord d’Espanya.” Aquesta marca la va obtenir a Tòquio, amb un registre de 107 quilos.

Aquest Mundial serà el tercer de la seva carrera. El 2015 va ser cinquena i el 2019 no va fer cap intent vàlid.

Montse Alcoba i un premundial surrealista
To Top