Terrassa

Arbres solars per carregar bateries dissenyats a la UPC

Rut Francisco, estudiant del grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte de l’Eseiaat, ha participat en el disseny d’estacions de recàrrega elèctrica

L’estructura d’arbres solars inspira els dos prototips que ha dissenyat Rut Francisco

Rut Francisco és una estudiant del grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) que ha participat a la càtedra Seat de la UPC (Barcelona Teach), on estudiants i experts en la indústria automobilística, han dissenyat diversos prototips d’estacions de recàrrega elèctrica i intercanviadors de bateries per a la micromobilitat, a partir d’energies sostenibles i adaptades a diverses zones de l’espai urbà.

L’estructura d’arbres solars inspira els dos prototips que ha dissenyat. El primer implementa l’intercanvi de bateria i consisteix en una estructura de dos arbres solars, units entre sí per una jardinera. Permet obtenir una energia extra per a la recàrrega i alimentació del circuit de les bateries de segona vida.

A la part frontal es disposen les diferents bateries, mostrant quines estan carregades. Per damunt s’hi incorpora un lector per sol·licitar l’intercanvi de bateria a través del telèfon mòbil. A la part posterior s’ubica un banc, pensat per donar un segon ús a l’estructura.

Segon model
El segon model creat per Francisco implementa el sistema de càrrega lenta de bateria per cable. En aquest cas, els arbres solars estan units per una estructura central, subjectada per unes plaques metàl·liques laterals i unes barres cilíndriques superiors i inferiors, i inclou una pantalla publicitària on es pot mostrar informació d’interès per a l’usuari, com ara un mapa amb altres punts de recàrrega elèctrica de la ciutat. A la part frontal incorpora els lectors per poder sol·licitar el subministrament d’energia per a la moto.

Gràcies a aquesta iniciativa conjunta de SEAT i la UPC s’han dissenyat vuit estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics d’ús propi o motor “sharing”, ideats per a la recàrrega lenta per cable i l’intercanvi de bateries (“Battery swapping”).

To Top