Terrassa

AVAN rep les claus de la nau Pont Aurell per a un centre d’atenció

La construcció del nou edifici tindrà un pressupost d’1,8 milions d’euros

L’objectiu del consistori local és recuperar els espais buits i en desús per a entitats de la ciutat / alberto tallón

La decisió del ple de l’Ajuntament de Terrassa del passat mes d’abril, que concedia la cessió de la nau Pont Aurell Armengol a la Fundació Privada AVAN va confirmar-se ahir amb l’entrega de les claus. Es tracta d’una cessió d’ús gratuït i privatiu d’un edifici per aquesta associació, que el destinarà a un centre d’atenció integral i especialitzat per a persones i famílies amb malaltia neurològica que, com va explicar Cristina Urriza, presidenta d’AVAN, tindrà un pressupost d’1.803.000 d’euros.

L’acte simbòlic d’entrega de les claus el va presidir Isaac Albert, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert del consistori egarenc, que va manifestar que el govern municipal ha apostat per “recuperar activitats en espais que estan buits”, per tal de donar-los utilitat i “fer valdre aquests espais” i que puguin fer servei a entitats que fan una feina com la que porta a terme AVAN.

Albert va voler deixar ben clar que “avui no acaba res, avui comença tot” i va afegir que estaran al costat de l’entitat en tot el que puguin per tal de trobar recursos per a l’edificació del centre.

Donar valor
També va intervenir Mónica Polo, regidora de Salut, que va assenyalar que amb aquesta cessió es dona valor a una entitat com és AVAN i va destacar la seva labor en favor de les persones amb problemes neurològics. Polo va ressaltar que és important la tasca d’aquesta associació, no només per les persones afectades, sinó també per a les seves famílies.

Finalment, Urriza va agrair als representants municipals per aquesta cessió i va comentar que “fa anys que estem darrere d’un espai digne per als usuaris per poder millorar la seva qualitat de vida” i va augurar que “és el començament d’un gran projecte”. També va dir que “esperem poder atendre a aquest espai a unes 500 persones” i el repte també és poder atendre a les famílies.

Amb aquest nou equipament, Urriza va afirmar que l’entitat pot seguir sent un referent en l’àmbit neurològic en la comarca i, respecte a l’inici de les obres i els terminis, va apuntar que tot dependrà del tema econòmic.

To Top