Terrassa

Tots Sants: tot el que cal saber per anar aquest dilluns al Cementiri

Es reforçaran els serveis i hi haurà un bus gratuït

Tot està preparat per acollir la multitud de persones que està previst que passin per les instal·lacions del Cementiri Municipal aquest dilluns, dia de Tots Sants. En aquesta ocasió, l’Ajuntament de la ciutat ha ordenat una ampliació i reforç dels serveis de cara a facilitar l’accés dels visitants i, també, perquè puguin dur a terme les seves accions amb més comoditat.

Aquests nous serveis inclouen un dispositiu per facilitar l’accés a les instal·lacions i que les persones puguin gaudir de la millor atenció possible. Com és lògic, es mantenen algunes de les normes establertes per la Covid-19.

S’ha establert un dispositiu especial per a persones amb la mobilitat reduïda. Per tal de facilitar l’aparcament al Cementiri Municipal, s’ampliaran les places d’aparcament. S’habilitaran zones concretes perquè els vehicles privats puguin estacionar-se mentre es fa la visita. Concretament, s’obrirà la zona Est i també, durant el cap de setmana, es podrà accedir a les instal·lacions per la porta de la zona bosc. Dilluns, dia de Tots Sants, també estarà disponible l’accés del Camí dels Monjos.

La Línia 1, gratuïta

Hi haurà un autobús especial gratuït al cementiri, de 9 a 18 hores. Aquest servei farà el recorregut de la Línia 1, des de l’Estació del Nord fins al complex funerari. En els últims mesos, s’han dut a terme una sèrie de millores dels espais del complex funerari per tal que l’estada dels visitants sigui el més còmode possible. En aquest sentit s’ha substituït el sistema de fred i calor de l’edifici del tanatori, amb un doble objectiu; optimitzar l’eficiència energètica de les instal·lacions i per fomentar la confortabilitat de les persones que hi assisteixen.

També s’ha disposat un nou dispositiu d’electròlisi salina per tal de millorar la higiene de l’aigua de l’estany del crematori i, a més, s’ha incorporat un nou vehicle amb plataforma elevadora de fèretres per al cementiri.

A més, s’han incorporat també dotze noves escales metàl·liques amb plataforma i rodes per assegurar l’accés als nínxols més elevats. Arran d’això, també s’han habilitat plataformes de servei que tenen una amplada suficient per al bon ús de la circulació i la col·locació d’aquestes noves escales.

Sis parades de flors i accessoris

Com és habitual de sempre, a l’oficina d’atenció del cementiri s’ofereix una àmplia gamma de productes per a la decoració de les sepultures durant tot l’any, oferta que s’incrementa aquests dies assenyalats amb la instal·lació de sis parades de flors i complements a la zona d’accés al cementiri, en una carpa facilitada per Funerària. Les flors són protagonistes indiscutibles d’aquesta època i, més en concret, d’aquesta diada de Tots Sants. Algunes tenen més durada que les altres.

Per exemple, el crisantem és un exemplar que va molt bé. És una flor molt típica de la tardor i pot romandre intacta durant un mes. També és una flor que té una durada àmplia l’orquídia, que tot i que és una flor més aviat floreix pel bon temps, a la primavera i a l’estiu. És una flor tropical i força resistent. Quan es talla, pot viure fins a tres setmanes. El gladiol, per la seva banda, també pot durar entre dues i tres setmanes i s’escau molt per adornar un nínxol o una tomba. És, però, una flor més de l’època de l’estiu. A les floristeries ofereixen tot un seguit de centres i altres productes.

To Top