El ple d’octubre, que se celebrarà divendres dia 29, serà dens. L’Observatori de Drets Socials és una de les entitats que intensificara el debat amb una proposta que demana a l’Ajuntament que deixi de pagar el rebut de la llum. L’entitat proposa a la corporació municipal que “deixi de pagar les factures de la llum a les companyies elèctriques subministradores de totes les instal·lacions municipals” i que no torni a liquidar la factura fins que els preus “tornin a ser acceptables, assequibles, adequats i raonables”.
L’Observatori intervindrà en el torn obert a la participació amb una proposta que denuncia que la ciutadania està sent “víctima” d’un sistema energètic que aplica una facturació “abusiva i injusta”. La plataforma avança que l’impagament de les factures “no implica cap perjudici”, donat que les elèctriques “no poden tallar” la llum a les administracions públiques. Com a molt, afegeix, “poden iniciar un procediment judicial de llarg recorregut”.
El 29 d’octubre és la data del ple ordinari, que se celebrarà aquest divendres a les 9.30 hores
La proposta de l’observatori es va comentar ahir en la junta de portaveus prèvia al ple, amb la resta d’acords de junta i de propostes de resolució que els grups porten a debat. L’observatori defensa la sobirania energètica i planeja la creació “d’una empresa municipal energètica que tingui forma de cooperativa”.
Els grups respondran divendres a la proposta de l’observatori i, en concret, el govern haurà de dir si accepta el greuge a les elèctriques que li proposa l’observatori.
Tres entitats porten propostes al plenari. L’Observatori dels Drets Socials, CCOO i l’AVV de
Ca n’Anglada
Divendres, des entitats més faran arribar les seves propostes al ple. Una és l’AVV de Ca n’Anglada, que demana que el pressupost de 2022 incorpori recursos per reactivar la Taula de Ca N’anglada i les millores que demana per al barri. La demanda la porta el ple el grup municipal de Ciutadans.
D’altra banda, CCOO intervindrà al plenari per reclamar un gest en favor de la millora de les condicions laborals dels repartidors de les plataformes digitals.
El ple de divendres serà sense límit d’aforament, però amb mascareta
El ple de divendres serà el primer lliure de les restriccions d’aforament aplicades durant la pandèmia, tot i que amb mascareta, rentat de mans i distància d’1,5 metres si no es porta la protecció bucal i nasal. La mesura s’aplicarà als polítics i a l’audiència. Els portaveus van valorar ahir la possibilitat d’espaiar les cadires del públic, que estan molt juntes, i de garantir 1,5 metres de distància amb el faristol perquè els portaveus puguin intervenir sense mascareta.
A banda del protocol Covid, els grups municipals van al ple amb 9 acords de junta i onze propostes de resolució (PDR) que es troben en fase de negociació.
ERC demana el traspas “real” de Rodalies, que s’executi la inversió pendent i, a la Generalitat, que agilitzi la T-Mobilitat
Cal destacar les dues PDR de Tot per Terrassa. La primera demana a la Generalitat que millori la dotació professional del Parc de Bombers. El PSC va suggerir ahir incorporar la reclamació d’un nou edifici per al parc, un projecte congelat des de fa anys. La segona proposta passa per la creació d’un equip de mediadors culturals per als serveis sociosanitaris.
Ciutadans vol mesures per frenar el tancament d’oficines bancàries i més recursos per a la prevenció del càncer de mama. Per la seva banda, els socialistes plantegen crear un servei de suport psicològic als menors i un preu únic per als joves en l’accés a les arts escèniques. JxT portarà a debat al ple els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).