Diners

La moneda digital aterra a Terrassa

BitBase, firma catalana de compravenda de criptomonedes i un dels principals operadors del país, estrena botiga a la ciutat

El nou establiment ubicat al barri de Ca n’Aurell / nebridi aróztegui

Els últims anys, la concepció dels diners ha canviat i ha donat pas a les divises digitals o a les anomenades criptomonedes. A nivell mundial, 45 milions de persones, l’equivalent a tota la població espanyola, utilitzen bitcoins, segons dades de Blockchain.com.

Espanya és uns dels països europeus amb major adopció de monedes digitals: es calcula que el 12% de la població en té alguna en poder. Es tracta de quelcom en auge i les empreses relacionades amb aquest sector ho estan notant. És el cas de BitBase, una companyia emergent catalana, que el 2020 va moure prop de 2 milions d’euros i només en el primer semestre de 2021 ha elevat la xifra a més de 8 milions d’euros, a través de 13.000 transaccions.

L’empresa, nascuda l’any 2017 a Barcelona, compta actualment amb una vintena de botigues i una seixantena de caixers de compravenda de criptomonedes repartits per tota la geografia espanyola. Un d’aquests dispositius està instal·lat a Parc Vallès i des de fa una setmana, la firma compta amb una botiga a la ciutat.

L’abril, BitBase va llançar el seu pla de franquícies amb una primera obertura a l’Hospitalet de Llobregat. Ara és Terrassa qui se suma a aquest model.

“Hi ha molta gent que vol invertir en aquest mercat i no té temps per formar-se. A BitBase es poden informar amb experts sense compromís i invertir els seus actius d’una forma ràpida, segura i eficaç. Nosaltres no fem custòdia de criptomonedes, simplement acompanyem en el procés”, expliquen Adil i Nordin Chikh, dos germans egarencs que s’han decidit a posar en marxa una botiga BitBase al carrer de Gutenberg.

L’equip de la nova botiga / Nebridi Aróztegui

Al nou establiment, tothom que ho vulgui pot rebre assessorament o comprar i vendre bitcoin, ethereum, ripple i altres criptomonedes (amb efectiu, transferència o targeta) amb suport. Al comerç també hi venen altres productes físics relacionats amb aquest món i hi ofereixen criptomoneders físics no connectats a Internet pensats per emmagatzemar criptomonedes i que ningú més hi pugui tenir accés. “Són dispositius ‘offline’ que funcionen com una caixa forta per a actius digitals amb unes paraules clau que només tu coneixes”, comenta l’Alejandro, l’assessor comercial de la botiga, que adverteix que cal estar segur a l’hora de comprar per Internet perquè la tecnologia Blockchain és irreversible.

“Creiem que això és el futur i que ho veurem com a mètode de pagament en comerços. Tot i que hi poden haver alts i baixos, la tendència és alcista i és bon moment per invertir-hi tot i que no es poden esperar grans guanys en només unes setmanes”, sostenen els germans Chikh.

Volatilitat i possibles estafes

Els Mossos d’Esquadra han detectat un augment de víctimes en estafes relacionades amb la inversió i transacció de moneda virtual per la dificultat de rastreig i traçabilitat. El Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) han advertit sobre el risc d’invertir-hi per la seva “extrema volatilitat, complexitat i falta de transparència”. Els germans Chikh asseguren que des de BitBase fomenten la formació perquè tothom sàpiga moure’s per aquest món de forma segura i expliquen que hi ha opcions no connectades a Internet per guardar les criptomonedes i evitar hackeigs. Opinen que la posició del Banc Central i la CNMV es deu a la competència que suposa la criptomoneda als diners convencionals. Recomanen, però, invertir-hi un petit percentatge dels estalvis de manera cautelosa i progressiva. A més, diuen que es pot vendre en qualsevol moment.

La moneda digital aterra a Terrassa
To Top