Esports

Ja es treballa a la pista anexa de Can Jofresa

El nou equipament cobert té un cost d’1,6 milions d’euros

L'àrea afectada per l'obra ja ha estat tancada perimetralment / Alberto Tallón

La zona esportiva municipal de Can Jofresa disposarà la pròxima temporada d’un nou equipament cobert. Es tracta de l’actual pista descoberta annexa al pavelló, a la qual es dotarà d’una coberta que augmentarà de forma significativa l’espai sota sostre del complex. Els treballs ja s’han iniciat i s’espera que al mes de setembre el nou pavelló estigui operatiu per a les entitats usuàries. El cost econòmic és d’1,6 milions d’euros.
De moment, s’han instal·lat les tanques perimetrals del recinte i s’han començat a retirar els elements esportius, com porteries d’handbol i cistelles de bàsquet. Posteriorment ja es donarà el tret de sortida a les obres pròpiament dites.

Amb l’inici d’aquests treballs, es posa en marxa un projecte llargament reivindicat i que s’ha aturat en diferents oportunitats per la manca de pressupost econòmic. La saturació de l’activitat en el pavelló de Can Jofresa feia necessària aquesta construcció per donar cabuda als equips dels principals usuaris de la zona, fonamentalment l’Handbol Terrassa i la Joventut Esportiva Terrassa. Aquesta temporada també utilitzen el pavelló en algunes jornades els equips del Club Volei Terrassa, entitat que ha experimentat un gran augment de practicants en els darrers mesos.

Serveis compartits
Els dos espais coberts compartiran alguns serveis, com ara els vestidors, i permetran donar unes millors condicions de treball als usuaris. La pista descoberta de Can Jofresa compta des de fa anys amb un notable índex d’utilització, malgrat que com que no es tractava d’un espai cobert ha estat condicionat a les inclemències meteorològiques.

El projecte de cobriment de la pista annexa de Can Jofresa contempla el tancament de l’espai esportiu, la reforma del paviment de la pista de joc i la construcció d’una graderia amb capacitat per a 200 espectadors. També es reserva un espai per a la futura construcció de vestidors, que no formen part de la primera fase.

Amb la construcció d’aquest nou espai esportiu a la ciutat es tancarà un procés que es va iniciar l’any 2010, quan es va començar a parlar de la possibilitat de construir una superfície coberta al costat de l’actual pavelló municipal per destinar-la a un centre de tecnificació de korfbal, projecte que no es va realitzar mai.

Ja es treballa a la pista anexa de Can Jofresa
To Top