Matadepera

Absolt el matadeperenc que es va encadenar al TSJC

La Fiscalia ha retirat aquest matí de dimecres i a última hora l’acusació contra l’únic dels encausats

Protesta davant del Palau de Justícia

La Fiscalia ha retirat aquest matí de dimecres i a última hora l’acusació contra l’únic dels encausats per l’acció al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que quedava per jutjar, i la sala de l’Audiència Provincial ha proclamat la seva absolució. Així ho han comunicat els advocats d’Alerta Solidària que porten el cas, tot i que han destacat a traves de les xarxes socials que “aquesta situació absurda” va comportar l’empresonament del David durant tres dies.

El motiu de la detenció està relacionat amb les protestes que van tenir lloc davant el Palau de Justícia de Barcelona, el 23 de febrer de 2018, quan tretze CDR es van encadenar a l’edifici exercint, tal i com va apuntar la defensa, “el dret de protesta pacífica a les escales de  l’edifici com a protesta de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i algunes resolucions judicials”.

El judici, celebrat el mes de febrer de l’any passat, es va fer només contra dotze dels tretze acusats, ja que el matadeperenc no va comparèixer. Quatre mesos més tard, l’Audiència de Barcelona els absolia.

Empresonat durant tres dies, Matadepera va celebrar una concentració de suport al David el passat 17 de maig, amb el lema “Davant la repressió, el poble respon”.

Absolt el matadeperenc que es va encadenar al TSJC
To Top