La setena edició de la Cursa de les Dones recupera per a la ciutat les grans posades en escena esportives que se celebren al carrer. Després de la suspensió de diferents esdeveniments relacionats amb l’atletisme, a causa de la pandèmia, el dia 3 d’octubre es reprendran amb la celebració d’aquesta Cursa “Eva – Diari Sport” que es va presentar ahir a la tarda a l’era de la Masia Freixa.
La periodista de la Ràdio Municipal de Terrassa Mariona Tomàs, va ser l’encarregada de presentar un acte que va comptar amb la presència de diferents representants de l’Ajuntament de Terrassa i dels patrocinadors de la cursa, així com dels organitzadors. Va animar a la gent a participar en una cursa que hi pot córrer tothom, però on les dones tenen l’alt més grau de protagonisme. Tomàs va destacar tres elements que s’uneixen en la cursa, que són “esport, salut i solidaritat”.
Oncolliga és l’entitat beneficiària del vessant solidari de la cursa. Alícia López, una atleta que ha patit un càncer de mama, es va dirigir als presents i va assenyalar que “és un goig córrer a la teva ciutat” i va parlar del càncer com una malaltia que “s’ha de viure amb normalitat” i que s’ha d’afrontar amb positivisme i estar el millor possible, tot i que d’entrada “fa por”.
Esther Solera, una atleta de força recorregut, és la directora tècnica de la cursa i va explicar els aspectes més esportius i tècnics, com que consta de cinc quilòmetres i està homologada per la Federació Catalana d’Atletisme, amb sortida i arribada a la Rambla d’Ègara, concretament a la zona del Parc dels Catalans, i amb sortides esglaonades cada cinc minuts de grups de, com a màxim, 200 atletes. Després va ser el torn de Josep Maria Antentas, vicepresident de la Catalana, que va elogiar la celebració de la cursa i la seva importància.
David Otero, president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, organitzadora de la cursa, va fer referència al fet que “mig any enrere era impensable estar aquí per presentar aquesta cursa” i va ressaltar que “per posar en marxa un projecte d’aquest tipus”, són necessàries moltes persones que ajudin a tirar-ho endavant” i va afegir que “les dones són les que han de fer moure aquest esdeveniment”.
Otero va destacar també la col·laboració dels patrocinadors i les entitats, per poder aconseguir els objectius marcats i va encoratjar a les persones a “fer esport” i va apuntar que “això és Terrassa”.
Esforç i compromís
La regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín, va parlar en representació de l’alcalde i va dir que “l’organització i els patrocinadors, amb el seu esforç i compromís, han fet que aquesta cursa tiri endavant”, tot i les dificultats derivades de la situació actual per la pandèmia. Va ressaltar la relació estreta entre aquesta ciutat i l’esport, i també va dir de la cursa que “és una referència esportiva, però també social i feminista”.
Mesures que s’apliquen en aquesta edició per la Covid
Per aquesta edició, els organitzadors han preparat una sèrie de mesures per tal de mantenir en ferm la normativa respecte a la Covid. D’entrada, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic. La mascareta serà obligatòria abans i després de la celebració de la cursa. Al final, està previst repartir mascaretes entre les persones que les necessitin. A més, es volen evitar les aglomeracions de gent en qualsevol moment.