Cultura i Espectacles

El Festival Didó arriba al seu zenit

El programa ofereix cinc espectacles i dos tallers

Un fragment de l'espectacle "Andròmines"

La 6a. edició del edició del Festival Didó de música i titelles s’eleva aquest cap de setmana amb un conjunt de set propostes, cinc espectacles i dos tallers. De l’oferta cal destacar l’estrena “Vols de cor”, la primera coproducció del festival amb Terrassa Arts Escèniques. L’obra està inspirada en l’òpera bufa “Les noces de Figaro”, de Mozart i es podrà veure el diumenge, 19 de setembre a les sis de la tarda, al Teatre Principal.

L’espectacle està a càrrec de les companyies Da Capo i Tactilicuä i promet moltes emocions i sentiments. Les dues formacions escèniques ja tenen experiència constrastada en la creació d’obres del gènere i varen fer conjuntament “Diggi Daggi”, basada també en l’òpera “Bastien und Bastienne”, també de Mozart.

El mateix diumenge, dia de clausura del festival, es farà el lliurament del guardó Didó de l’any, un premi que reconeix la trajectòria d’artistes del món del teatre d’objectes i els titelles i vol destacar la labor impulsora d’aquesta branca de les arts escèniques. Enguany, el guardó és per a Pau Monterde, director escènic i reconegut en l’àmbit de l’òpera, on treballa fa tres dècades amb els Amics de l’Òpera de Sabadell. A Monterde se li vol reconèixer de manera especial la seva contribució a la formació en el teatre de gest i objectes que va aconseguir incorporar a la delegació de l’Institut del Teatre a Terrassa quan ell era el responsable. Una especialitat que va tornar a Barcelona com les altres que havia que va portar a tancar la delegació.

Les propostes
El programa per aquest cap de setmana acollirà tres espectacles de Samfaina de Colors, que són “De bracet” (avui, a la Masia Freixa, a les 19 h) i “Els cistells de la caputxeta” (dissabte, a l’escola Sant Llorenç, a les 11.30 h) i “Andròmines” (diumenge, Teatre Principal, a les 12 h). També actuarà Gecko con Botas & Gamelan Peempaan Guntur amb “Indonèsia amb ombres” (dissabte, Teatre Principal, 18 h). Complementant els espectacles hi haurà dos tallers al CEM Escola de Música Vapor Gran, el dissabte a la tarda i el diumenge al matí en més d’una sessió.

El Festival Didó arriba al seu zenit
To Top