Cultura i Espectacles

Un músic local vol conquistar Japó

Està a punt de llançar el seu nou àlbum

Xavier Soranells es guitarrista i compositor

L’estudi de so de Xavier Soranells té aquests dies una activitat molt intensa. El guitarrista, cantant i compositor està preparant el llançament del seu nou disc, “11 Th Street”, que reunirà onze temes de la seva discografia. Subratlla que aquest àlbum respon a un projecte molt personal. “És el primer amb el meu nom perquè els treballs editats fins ara havien estat amb la banda Blues Heart que vaig tenir durant molt de temps. Aquest nou disc ha aflorat després d’una parada tècnica i amb el propòsit de fer una recopilació”.
Per a la presentació i promoció del disc, el músic egarenc ha gravat un vídeo a Terrassa, al Reina Victòria (interiors), i a Barcelona (exteriors). El rodatge té com a protagonista a un jove atrapat en un carrer d’oci nocturn i entra a prendre les últimes copes al Reina Victòria i allà hi actua una banda (la de Soranells) que interpreta el tema principal que dóna nom al nou disc.

“Made in” Escac
El curtmetratge ha estat dirigit per Júlia Maixer i Pablo Pagán, alumnes de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac) amb la col·laboració dels seus companys del centre. Soranells elogia la feina. “Ha estat un encert perquè ha quedat un vídeo de gran qualitat i haig de donar les gràcies al Reina Victòria, tota una institució a Terrassa, per la seva disposició. No és gens fàcil que et deixen un espai durant 24 hores i que el puguis convertir en escenari de ficció. I vàrem portar fins i tot una serp de dos metres i mig”.
El músic diu que ha cuidat molt aquest llançament perquè la idea és entrar de ple en el mercat asiàtic. “El nou àlbum està enfocat al mercat del Japó perquè, a diferència dels Estats Units, és un país més petit amb molts melòmans i, per tant, pensem que tindrà més impacte i llarg recorregut”. El nou àlbum sona a rock anglès, amb l’estil de l’Eric Clapton passat pel sedàs personal. “I ja hem confirmat que Clapton és un referent per als japonesos i, per tant, tenim moltes expectatives de què pugui anar molt bé”. Soranells ha comptat amb un bon nombre de músics, entre aquests el baixista egarenc Miki Santamaria.
El músic celebra està enfeinat en un temps estrany per la pandèmia sanitària i que tant ha perjudicat el sector artístic del directe. “Els concerts amb la Covid es van paralitzar del tot i ara toca esperar que es reactivin, però m’he dedicat de ple a aquest projecte personal”.

Tribut a Eric Clapton
El nom d’Eric Clapton l’acompanya des de sempre. “És el meu ídol”, confessa. Soranells va adquirir fa tres anys els drets de propietat per interpretar la discografia de Clapton i té una banda per fer concerts, de la que forma part també el baixista Miki Santamaria. Però la seva creativitat està en la composició, en les lletres i la música, per a veus de primera fila que no pot revelar. “Afortunadament em dedico a la meva passió, a la música, però compondre és el que em salva la vida”, diu satisfet.

Un músic local vol conquistar Japó
To Top