Matadepera

“Dronster” ajudarà a l’ADF Matadepera en la prevenció d’incendis forestals

L’objectiu és millorar la seguretat i eficàcia dels operatius que treballen en situacions de risc

Es va presentar dijous a l'edifici de la Brigada / MIQUEL BADIA

“Dronster” és un robot forestal multifunció dissenyat per treballar en el sector de les emergències. L’ha adquirit la Fundació Patrimoni Natural de Matadpera i l’ha cedit a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) perquè ajudi en la prevenció d’incendis al municipi. La seva adquisició ha suposat un cost de 58.000 euros per la Fundació Patrimoni Natural i l’Ajuntament de Matadepera n’ha aportat 20.000.

Segons informa el Consistori, l’objectiu del “Dronster” és millorar la seguretat i eficàcia dels operatius que treballen en situacions de risc. Com que es dirigeix per control remot, els voluntaris poden estar a més de 15 metres de la màquina i de la zona perillosa.

Té un pes de 850 quilos i ha estat construït per l’empresa Vallfirest. Per una banda, s’encarregarà de realitzar treballs silvícoles en zones forestals i de camps de conreu per donar suport a les tasques que ja realitza el ramat. D’aquesta manera, es podran mantenir les zones estratègies definides en el pla de prevenció de grans incendis, que necessiten un manteniment continuat. S’aporxima que se’n podrà gestionar aproximadament entre un 60% i un 70%, que són unes 150 hectàrees.

D’altra banda, el robot forestal també serà efectiu fent treballs de suport durant l’extinció dels incendis, tant en el perímetre de l’incendi, com en les línies de defensa.

“Dronster” que ajudarà, a partir d’ara, a l’ADF de Matadepera, es va donar a conèixer aquest dijous a l’edifici de la Brigada municipal, al costat de la Deixalleria. A la presentació hi van assistir Marcel·lí Bosch, regidor de seguretat, protecció civil i medi ambient; Xavi Múrcia, com a representant de Vallfirest; Joan Trenchs, en nom de la Fundació Patrimoni Natural, i Ricard Farriol, de l’ADF Matadepera, junt amb altres voluntaris de l’agrupació.

“Dronster” ajudarà a l’ADF Matadepera en la prevenció d’incendis forestals
To Top