Terrassa

Lladre rescatat d’uns esbarzers

Fugia dels mossos a la Grípia

Zona on va ser rescatat el sospitós / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Va haver de sortir d’aquell mal pas amb l’ajuda dels bombers, perquè si no era així no sortia. Un lladre va haver de ser rescatat dimarts passat perquè va caure en uns esbarzers quan fugia dels mossos, que el perseguien per intentar robar en un vehicle. Si original va ser la fugida i, sobretot, el lloc en el qual es va refugiar el fugitiu, no va ser menys original l’objectiu de la lladregada: el delinqüent robava catalitzadors de vehicles amb una radial.

En aquesta insòlita tasca delictiva es trobava quan un testimoni el va veure dimarts, un minut després de la mitjanit, al carrer de Reus, a les Arenes-la Grípia-Can Montllor, i va trucar la policia. El sospitós estava sota un cotxe, que serrava amb una radial. No era un robatori discret. Un individu va arrencar a córrer quan va observar la presència d’uns mossos. El van veure saltar una tanca i anar cap a terreny boscós. El torrent de la Grípia està a pocs metres.

No se sap si es va amagar on es va amagar en triar aquest lloc o perquè es va precipitar sense voler-ho. Però allà, a uns tres metres de profunditat, entre l’espessor d’uns esbarzerars, es va quedar, mut, intentant que passés el temporal de l’operatiu. Uns agents seguien els seus passos mentre uns altres inspeccionaven el turisme assaltat, que presentava signes de forçament a la porta del copilot. Sota el cotxe hi havia una radial.

Els mossos que seguien el sospitós van trobar el seu amagatall vegetal i espinós. Era de difícil accés. Van parlar amb l’individu. Almenys, ho van intentar, però ell no es va mostrar molt col·laboratiu. Més aviat al contrari. Va increpar als policies i va assegurar que no tenia cap intenció de sortir d’allà. Els mossos van activar al SEM i als bombers, perquè era necessària la seva intervenció per la complexitat del terreny. I els bombers van deixar ben clar al perseguit que només podria abandonar aquell lloc amb el seu auxili, amb una escala que ells proporcionaven.

 Esgarrapades

Al final, va passar el que havia de passar i el lladre va ser rescatat. Els bombers van arribar a ell i el van treure. Estava ple d’esgarrapades, i personal sanitari el va atendre. Ell es va posar molt desafiador amb els mossos, però aquests el van traslladar a Mútua. El van detenir per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa; per robatoris de catalitzadors de vehicles.

El fet comès a les Arenes no era l’únic. Segons els indicis manejats pels mossos, el sospitós és presumpte autor d’una altra sostracció similar perpetrada poc abans a Sabadell. Uns testimonis van veure el cotxe usat pel lladre per circular per la ciutat veïna i van facilitar la seva descripció als mossos. Els agents de la comissaria de Terrassa van localitzar aquest mateix vehicle quan es trobaven amb l’acusat, a uns metres dels esbarzerars.

El detingut, de 36 anys, espanyol, veí de Sant Cugat del Vallès, amb antecedents policials, va passar dimecres a disposició judicial.  Ja està en llibertat amb càrrecs.

Lladre rescatat d’uns esbarzers
To Top