B-40
Terrassa

La B-40 és perillosa

Estudi d’una associació d’automobilistes

Tram Viladecavalls-Terrassa de la B-40 / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Un dels punts més perillosos de la xarxa de carreteres i autopistes de Catalunya és el punt quilomètric 1 de la B-40, entre Viladecavalls i Terrassa. Això indica un estudi elaborat per Automovilistas Europeos Asociados (AEA). Només per sota de punts de l’AP-7, aquest tram és considerat per aquesta organització el punt de trànsit més problemàtic de la província de Barcelona.

L’associació classifica els trams de concentració d’accidents en base a l’índex de perillositat mitjà obtingut pel Ministerio de Fomento en la xarxa de carreteres de l’Estat entre els anys 2015 i 2019.  Pel tram de la B-40 (IV Cinturó) hi passaven cada dia 4.656 vehicles i l’índex de perillositat va ser   va ser de 138,3 punts, vint menys que en l’anterior informe.  En aquest punt van tenir lloc durant el període estudiat deu accidents de trànsit amb ferits o morts. La xifra de víctimes va ser de vint.  Amb aquests xifres, el primer tram de la B-40 és el punt número 365 en la classificació de perillositat de tota Espanya.

“Tradicionalment s’ha vingut atribuint al factor humà la causa gairebé exclusiva dels accidents de trànsit. No obstant això, l’estat de les carreteres juga un paper fonamental en la seguretat viària”, diu l’AEA.  L’informe destaca que en el quinquenni analitzat l’Índex de Perillositat Mig (IPM) de la Xarxa de Carreteres de l’Estat ha disminuït un 3% respecte del quinquenni anterior. No obstant això, “s’han detectat més trams que superen en més de deu vegades aquest índex, passant de 180 a 500”.

La B-40 és perillosa
To Top