Diners

El grup tailandès SCG Packaging adquireix la rubinenca Deltalab

L’actual equip gestor seguirà formant part de l’accionariat i dirigint l’empresa

L’empresa rubinenca té seu al polígon industrial La Llana

El grup SCG Packaging, que forma part de Siam Cement Public Company Limited, un dels conglomerats industrials més grans de Tailàndia, ha adquirit la companyia vallesana Deltalab, amb seu al polígon industrial La Llana de Rubí, que produeix consumibles, reactius i equipament de laboratori.

En un comunicat, els fins ara propietaris de l’empresa, les gestores de capital de risc Talde Private Equity i Espiga Capital, i José Sáez, accionista de referència i màxim executiu de Deltalab durant els últims quinze anys, han informat de la transacció.

La nota no precisa quin percentatge del capital adquirirà SCG Packaging, però sí que aclareix que l’actual equip gestor continuarà formant part de l’accionariat i dirigint la companyia per seguir impulsant el seu creixement.

Deltalab és una de les companyies de referència a nivell europeu en el disseny, fabricació i distribució de consumibles, reactius i equipament per a laboratori destinats als sectors de diagnòstic sanitari, recerca en ciències de la vida i els sectors industrial i de seguretat alimentària. Es va fundar el 1976, ara fa just 45 anys, i compta amb una presència internacional perfectament consolidada en més de 125 països.

Durant la pandèmia de la Covid-19, ha tingut una especial rellevància amb la fabricació de tota mena de material per a lluitar contra la malaltia. Ofereixen “kits” ràpids de detecció de la covid, palets per a fer proves PCR amb els seus pertinents tubs, pipetes, neveres de transport, termòmetres d’infrarojos i tota mena de material sanitari.

Fa poc menys d’un any, l’agost de 2020,va comprar l’empresa valenciana Sanilabo, instal·lada a la població de Benetússer i focalitzada en la distribució i venda d’equipament i reactius per a laboratoris. L’adquisició formava part d’una aposta estratègica que reforçava el lideratge de la companyia rubinenca.

Una facturació de 70 milions
Deltalab va facturar l’any passat més de 70 milions d’euros, mentre que el seu nou propietari és l’empresa integrada d’embalatge i paper més gran del sud-est asiàtic.

Els fins ara propietaris del grup vallesà precisen que la formalització de l’operació “està pendent d’obtenir l’aprovació per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i del Consell de Ministres, ja que està subjecta a revisió per tractar-se d’una inversió estrangera”.

To Top