Terrassa

Un Pablo Gómez encara reivindicatiu agraeix la Medalla d’Honor de la Ciutat

El Teatre Principal ha ovasionat aquest vespre el gran líder veïnal i sindical del barri de Les Arenes

Pablo Gómez Ramírez, amb el puny dret alçat, després de rebre la Medalla d'Honor de mans de l'alcalde Jordi Ballart / Alberto Tallón

Als seus 86 anys, Pablo Gómez Ramírez continua essent aquella figura polièdrica i polifacètica, aquell lluitador infatigable per la defensa dels interessos del barri de les Arenes i per extensió de tota la ciutat de Terrassa que sempre ha estat. Estretament vinculat a l’associació de veïns del barri, l’escola, l’escola d’Adults, l’equip de futbol i una mutualitat que encara existeix, Aquest vespre, un Teatre Principal transformat en saló de plens li ha rendit un càlid homenatge per tota la feina feta. L’alcalde Jordi Ballart li ha atorgat la Medalla d’Or de la Ciutat, que li va ser atorgada el 29 d’abril de l’any passat i que la pandèmia ha obligat a retardar 14 mesos.

Fidel a les seves conviccions i tal com va prometre, després d’agrair a les autoritats i als seus veïns de les Arenes que li han fet costat aquest vespre, Pablo Gómez Ramírez (86 anys) ha aprofitat l’avinantesa per fer el que sempre ha fet: demanar millores per al barri. Ha demanat que es construeixi una rampa per millorar l’accessibilitat a la plaça de la Unitat. “No costaria gens i la gent amb dificultat de mobilitat i la gent gran no haurien de donar tanta volta”, va demanar davant d’un Ballart que se l’escoltava atentament.

Les tràgiques riuades de l’any 1962 han aparegut en nombroses ocasions durant l’acte. Diversos ponents, entre ells Sebastià Miralda, el president de l’ONG Associació amics d’en Ferran, encarregat de glossar la figura de Gómez, han recordat com aquella nit del 25 de setembre del 62 Pablo Gómez va llançar cordes d’una banda a l’altra de la riera i va anar fins al veí barri d’Ègara per trucar porta a porta i intentar ajudar els afectats. Ha aparegut també el nom de Ferran Sans, aquell escolapi que va treballar pel barri i ara ho fa al barri de Sam Sam, al Senegal. I Pablo Gómez Ramírez coordina l’ajuda a aquest barri senegalès, intenta reactivar-la després de la pandèmia. També per això va demanar l’ajuda als assistents.

Ha expressat també Gómez la seva preocupació per les rieres. I ha recordat que, en una visita recent, va mostrar la seva mala situació al conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet. “Ens va dir que faria un estudi integral. Jo no sé el que vol dir això, però crec que encara no han fet res”, ha explicar entre les rialles còmplices dels assistents, la major part amics i companys de lluita veïnal i sindical, que no política, ja que aquest terrassenc nascut l’any 1935 a Santa Cruz de Mudela (Ciudad Real) mai no es va voler deixar temptar pel món de la política.

Gómez ha demanat també un monument per recordar les víctimes de la riuada. En el seu parlament final, l’alcalde Jordi Ballart, que ha elogiat la figura de Gómez com a “ciutadà honest i compromès i treballador incansable” ha confirmat que aquest monument s’inaugurarà l’any vinent, coincidint amb la commemoració del 60 aniversari de la tragèdia.

To Top