Terrassa

Surt a la llum un plànol inèdit de Terrassa de 1820

El document correspon a Mines de Galí i Busquet

Vista del plànol inèdit de 1820, el més antic que ara es coneix

En el Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu Històric de Terrassa ha descobert un plànol inèdit de la ciutat de 1820 i que fins el dia d’avui és el més antic que es coneix en l’àmbit de la cartografia històrica. El plànol correspon a les Mines de Galí i Busquet i es va fer per fer la canalització d’aigua fins al Vapor Galí, el primer complex fabril que es va construir a Terrassa i que estava situat entre la Rasa i el carrer del Pantà (actual escola Lanaspa). A més d’aquesta cartografia de 1820, també s’ha presentat com a novetat un llibre de plànols a escala de 1858, els plànols més antics coneguts fins ara de la vila de Terrassa.

La presentació d’aquest document s’ha fet aquest matí durant un acte que ha reunit el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert; juntament amb el director de l’Arxiu Històric, Joan Soler, i el cap d’Informació Geogràfica de l’Ajuntament de Terrassa, Francesc Pruñanosa. Albert ha destacat en el preàmbul la importància dels arxius i dels arxivers en preservar, conservar i facilitar tota la informació que custodien a la ciutadania i que, en definitiva, ajuden i enriqueixen la memòria històrica.

L’acte ha servit també per valorar la gran feina que fan els serveis especialitzats de l’Ajuntament en digitalitzar la informació que, el dia d’avui, permet fer un viatge acurat en el temps per la cartografia de la ciutat al llarg de dos segles en tan sols un clic amb el ratolí. I a partir d’aquí, l’usuari té accés també a altres visors de serveis externs.

Surt a la llum un plànol inèdit de Terrassa de 1820
To Top