La reestruració de les categories no professionals del futbol espanyol que es posarà en marxa la pròxima temporada ha generat un exercici d’adequació al nou escenari que ha provocat confusió entre els aficionats, tant sobre el sistema de competició d’aquesta temporada com en relació amb el mapa competitiu futur. En aquest context, el Terrassa FC serà un dels clubs que estrenarà categoria en la nova Segona Divisió RFEF, amb un nou marc geogràfic i rivals amb els quals feia anys que no competia.
Estructuralment, el futbol espanyol quedarà dividit entre les categories purament professionals sota el paraigua de la Liga de Futbol Profesional (LFP), que continuen sent la Primera i Segona Divisió, i aquelles que es mouen en un àmbit semiprofessional sota l’organització de la Federació Espanyola: Primera, Segona i Tercera Divisió de la RFEF. Desapareix, per tant, la Segona Divisió “B”, categoria que es va crear el 1977 i en la qual el Terrassa ha competit 18 temporades.
El Terrassa, gràcies a l’ascens aconseguit aquesta setmana, es manté en el quart graó de les categories estatals, igual que ho estava fins ara, però participant en un campionat de major potencial esportiu que en la Tercera Divisió actual, d’àmbit exclusivament autonòmic. La futura Segona Divisió RFEF estarà formada per un total de 90 equips, dividits en cinc grups de 18 participants que seran formats per criteris de proximitat geogràfica. El sistema d’ascensos és un dels punts que s’ha d’acabar de puntualitzar. Sembla que seran deu els equips que pujaran a la Primera RFEF, però no es coneix sota quin mecanisme es determinaran els ascensos. Quant als descensos, tot apunta que seran 18.
Rivals
De moment, el Terrassa coneix alguns dels noms dels rivals que es trobarà. Serien els catalans amb plaça ja a la categoria: Europa, Badalona i Lleida. D’altres estan a l’espera del final de la competició de Segona “B” i Tercera.
Per sobre d’aquesta Segona Divisió RFEF, la Primera Divisió RFEF la formaran 40 equips, que quedaran distribuïts en dos grups de vint. El propòsit és que tingui un caire quasi professional. I per tancar el mapa competitiu estatal, la Tercera Divisió RFEF mantindria un dibuix molt similar a l’actual, amb 18 grups de 18 equips, d’àmbit autonòmic.