Posar les eines pròpies de la tecnologia digital al servei de la ciutadania. Aquest és el principal objectiu de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i la Mobile World Capital Barcelona que celebrarà enguany la seva tercera edició entre finals de juny i principis de juliol d’aquest any amb la incorporació de vuit nous municipis, entre ells, Terrassa.
El projecte arribarà en total a 18 territoris catalans amb una setmana (entre el 21 i el 27 de juny, en alguns casos, i entre el 5 i l’11 de juliol, en uns altres) dedicada a apropar la tecnologia a la ciutadania a través de diferents activitats gratuïtes que combinaran el format presencial i el digital.
A Terrassa el programa d’activitats encara no està tancat, però tot indica que estarà compost per diversos actes que tindran lloc a principis de juliol. Segons consta a la pàgina web de la Mobile Week Catalunya, a la nostra ciutat s’impartirà un taller sobre com utilitzar els canals digitals per captar clients a nivell internacional i diverses conferències sobre els aspectes emocionals i comportaments dels joves a les xarxes socials, tecnologies òptiques i fotòniques usades en el camp de la salut, analítica digital i analítica web, protecció de la privacitat a Internet, la transformació digital i el futur del treball en l’entorn post-Covid, la compra en línia, i l’accessibilitat en aplicacions mòbils. Hi participaran experts vinculats a diverses escoles de negocis, i entitats, plataformes, consultores i empreses del sector tecnològic com la Cambra de Comerç de Terrassa i l’Escodi, entre altres.
De fet, enguany, l’edició girarà al voltant de tres temàtiques: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis.
En la presentació que ha tingut lloc aquest dilluns al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona, Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, ha destacat la necessitat de Catalunya d’esdevenir un país digital. “Catalunya ha estat la fàbrica d’Espanya gràcies a la industrialització i ara ens toca ser un dels grans hubs digitals d’Europa i el món”, ha manifestat. El conseller ha remarcat també que “la tecnologia, avui, pot permetre millorar, i molt, la governança de les ciutats, però també desenvolupar una nova economia digital que permeti crear oportunitats i arrelar-nos al territori”, alhora que ha afirmat que “no serem un país social si no som un país digital”.
En aquest sentit, Joana Barbany, directora general de Societat Digital, ha exposat que “la tecnologia sense gent no és res”. “Ja podem posar 5G, fibra, torres i antenes que com la gent no la sàpiga fer servir no servirà de res”, ha dit, destacant la rellevància d’iniciatives com aquesta que pretenen apropar la tecnologia a la ciutadania.