Esports

L’equip femení de waterpolo del CN Terrassa se la juga amb el Sabadell

La waterpolista barcelonina del CN Terrassa Judith Panicello, en una acció ofensiva /Lluís Clotet

Després de signar una temporada històrica i classificar-se per a la Champions, l’equip femení del CN Terrassa disputarà aquest cap de setmana el seu primer “play-off” de semifinals pel títol. Exactament onze anys després d’assolir l’ascens a la Divisió d’Honor (8 de maig de 2010), avui dissabte, el conjunt femení del CN Terrassa jugarà avui, per primera vegada a la història, el “play-off” pel títol de la màxima categoria estatal. L’equip de Xavi Pérez, tercer a la fase regular, s’enfrontarà al millor de tres partits al CN Sabadell. L’eliminatòria arrenca avui a les 12.30 hores a Can Llong. El segon assalt tindrà lloc demà a les 11 a l’Àrea Olímpica. Si cal tercer un partit, serà dilluns a les 20 hores a Sabadell

La jugadora Judith Panicello sap el què és jugar un “play-off” pel títol. Ho ha fet ja amb el Mediterrani. Ara vuirà aquesta experiència amb el CN Terrassa. ës conscient que el CN Sabadell és lleugerament superior sobre el paper, però confia a donar la sorpresa i poder lluitar pel títol.

En quines circumstàncies afronta l’equip aquesta sèrie semifinal amb el CN Sabadell?
Ens ho juguem tot en dos o tres dies i en tenim moltes ganes. Amb el Sabadell tenim una petita espina clavada de la final de Copa de l’any passat, que vam perdre per penals. Aquest any a la lliga ens han guanyat els dos partits. Volem sentenciar l’eliminatòria diumenge a casa per no haver d’arribar al tercer partit.

Vostè ha jugat “play-offs” amb el Mediterrani, però moltes de les seves companyes no.
Exacte. Bea Ortiz, Paula Leitón, Pili Peña, Olga Domènech i jo sí que hem jugat diversos “play-offs”, però la resta no. Però com a equip és la primera vegada que ens classifiquem. Volem demostrar que podem arribar a la final. I també guanyar-la.

Haver perdut els dos partits amb el Sabadell a la fase regular significa alguna cosa?
El Sabadell té una plantilla molt competitiva. En aquests dos partits han demostrat ser una mica superiors a nosaltres, però això ens dona encara més motivació per anar per elles. Sabem que serà difícil, però esperem que es confiï i nosaltres ho puguem aprofitar.

Aquesta temporada de l’equip femení és històrica en molts aspectes. Què suposa per vostès haver-se classificat per a la Champions League?
Ha estat una felicitat enorme, especialment per a les que no l’hem pogut jugar mai. És la primera vegada que l’equip femení ho assoleix. Serà una gran experiència i ens donarà la possibilitat de lluitar amb els millors equips europeus. Això ens donarà molt com a equip. Ens ajudarà molt.

Amb la classificació pel “play-off” i per Europa, els objectius ja s’han assolit. Això els dona tranquil·litat pels “play-off”?
En volem més. No ens pensem relaxar per haver fet el que hem fet. Aspirem al màxim.

Quin balanç fa d’aquesta atípica temporada?
Totes estàvem amb la incertesa de si es podria jugar per la Covid. De fet ens va passar contra el Sant Andreu. I a Saragossa teníem jugadores confinades. Vam haver de viatjar amb només nou efectius i sense haver pogut entrenar. I vam golejar. Però per la resta, ha estat un any absolutament fantàstic.

Aquesta és la seva tercera temporada al Natació. És la millor?
Sí. L’equip em dona molta confiança. El meu rol és més defensiu, tant a la boia com a l’arc. El primer any feia una tasca més ofensiva.

Quina és la clau per eliminar el Sabadell?
Aturar Maica García, la millor boia del món. La defensa serà la clau. Si fem que ens llancin del més lluny possible i entre totes ajudem Sandra Domene, en atac tot flueix. Si t’entrebanques en defensa, ho pagues en atac. I això fa que el rival es creixi. Hem de confiar en nosaltres.

To Top