L’Atlètic perd la final per 3 a 6 i la lliga vola a Madrid

Primera lliga de la història per als madrilenys

Jordi Bonastre es lamenta en acabar el partit / Nebridi Aróztegui

La “final-four” masculina de hockey que s’ha celebrat a Can Salas ha tingut un final cruel per l’Atlètic, segurament el pitjor dels possibles. El conjunt de Xero Gasol ha caigut per 3 gols a 6 davant d’un Club de Campo que ha aixecat a Terrassa el primer trofeu de lliga de la seva història. De fet, feia 61 anys que un equip no català s’enduia una lliga espanyola. El darrer va ser, l’any 1960, el ja desaparegut Gaviria de Donosti.

La gran final ha tingut dues parts ben diferents. Als dos primers quarts, els de Xero Gasol han sabut tenir el partit controlat i han arribat al descans guanyant per 2 a 1. El tercer període ha estat nefast pels de Can Salas. Han encaixat (com li va passar a l’Egara en semifinals) un parcial de 0 a 3 per part dels madrilenys i han entrat al darrer quart perdent per 2 a 4. Ja a la desesperada, l’Atlètic ha buscst una remuntada que ni els penals de Pau Cunill no li han pogut donar. Lluny de fer un pas enrere, els madrilenys han seguit atacant i han certificat la seva primera lliga amb l’inusual marcador de 3 gols a 6.

Els jugadors de l’Atlètic celebren el primer gol, obra de Marc Escudé / Nebridi Aróztegui

S’han llançat 16 penals a la final, sis pels terrassencs i deu pels visitants. Fins i tot el porter Marc Calzada ha aturat un stroke a Jose Basterra als primers minuts. Marc Escudé ha obert el marcador en un xut ras i sec de revés al minut 15. A tres pel descans, Álvaro Tello ha empatat de penal. I amb el temps acabat, Pau Cunill ha posat un efímer 2 a 1 a l’electrònic de la Catedral.

Dos gols de penal de Jose Basterra als minuts 39 i 47 han donat la volta al partir de forma ja irreversible. Ja al tercer quart, John Kinder ha fet un 2 a 5 que ha descol·locat els amfitrions. Pau Cunill ha insistit de penal al 59, ja amb tot perdut. Xero Gasol ha tret el porter quan faltaven 5 minuts, però es necessitava una heroïcitat massa extrema. El Club de Campo ha sabut mantenir-se ferm sobre el camp i al minut 67, un esplèndid Basterra ha fet el 3 a 6 definitiu. Han arribat després les protestes i Sergi Enrique ha vist la vermella.

Els jugadors del Club de Campo, amb el trofeu / Nebridi Aróztegui

L’Atlètic manté amb aquest subcampionat la plaça per a l’Euro Hockey League, però haurà de jugar la prèvia. Els madrilenys accedeixen directament al KO16.

Pel que fa als guardons individuals, el davanter del Club de Campo Jose Basterra ha estat escollit millor jugador de la “final-four” i el seu company Mario Garín, millor porter. L’Atlètic s’ha endut els altres dos premis individuals: Jordi Bonastre ha estat nomenat jugador promesa i Pau Cunill, màxim golejador.

Els dos equips del Club de Campo, el femení i el masculí, s’han coronat campions de lliga avui a Terrassa.